Tema

M. Night Shyamalan

HVA SKJEDDE MED M. NIGHT SHYAMALAN?

Han gikk fra å være Hollywoods yndling til å bli latterliggjort for en rekke filmer. Nå er han endelig tilbake i god gammel stil. Kinoaktuelle Glass fullfører M. Night Shyamalans trilogi som startet med Unbreakable for nesten 20 år siden.

[Les mer]

Suspiria 

HEKSENE ER TILBAKE

Quentin Tarantinosreaksjon etter å ha sett nytolkning av Suspiria var tårer og varmhjerta omfavnelse av regissøren Luca Guadagninos.

[Les mer]
 

Slasherfilm

MASKELEK I SLASHERFILM

Kinoaktuelle Hell Fest er en ny slasherfilm som spiller på undersjangerens masketradisjon. Men hva er det som får slasherfilmen og dens maskebruk til å fortsatt fungere etter 40 år?

[Les mer]

Grensekrigen USA- Mexico

GRENSEKRIG: SICARIO 2: SOLDADO 

 

Grensen mellom USA og Mexico er et arnested for konflikter. De konservative vil bygge en mur for å knuse den amerikanske drømmen til de i sør. Dette skaper gode muligheter for nervepirrende, filmatisk konflikt. 

[Les mer]
 

Vigilante-filmer

EN NY VIGILANTE ER LØS

 

Bruce Willis trer frem i urolige tider for å nådeløst slå ned på kriminalitet. En vigilante fra fordums tid har stått opp igjen.

[Les mer]
 

Guillermo del Toro

GUILLERMO DEL TOROS KJÆRLIGHET FOR MONSTER

 

Gjennom ti mørke fabler med merkverdige vesener og monstre har Guillermo del Toro tatt steget til toppen av Hollywood. Hans siste film The Shape of Water er i år den store Oscar-favoritten med hele 13 nominasjoner.

[Les mer]
 

Nyttårsfilmer

Tidenes beste nyttårsfilmer

 

Jula er tid for tradisjoner, og hvert år trykker nesten samtlige filmmagasiner de samme listesakene om de samme gamle julefilmene, om og om igjen. For å bryte opp denne inntørka skikken, tenkte vi å gjøre noe fullstendig annerledes i år: Vi lister opp nyttårsfilmer istedenfor.

[Les mer]
 

Wam og Vennerød

Opprør og karneval

 

Wam og Vennerøds fargerike og spissformulerte filmer var aldri ment å være nøktern sosialrealisme, men er isteden preget av et opprørsk mot i både form og innhold.

[Les mer]
 

Før filmen fikk farger

Arne Skouens krig

 

Det er få direkte krigshandlinger i norsk film. Historier som utspiller seg under Den annen verdenskrig kalles heller for okkupasjonsdramaer.

[Les mer]
 

Søppelautører

Verdens dårligste filmer

 

Tommy Wiseau er kjent for å ha regissert verdens dårligste film: The Room. Kampen om tittelen som verdens verste, strekker seg derimot langt tilbake.

[Les mer]

Andre aktuelle tema


Hommage à Andrzej Wajda
[Les mer]
 
Resirkulert
[Les mer]
 
Korrupsjon er best på film
[Les mer]
 

Søk etter tema

 
 

Annonse