Tema

Terrorisme

10 nyanser av terrorisme på film

Terrorisme på film finnes i et utall varianter siden 1960- og 1970-tallets politiske filmer til angrepet 11. september 2001 med den påfølgende krigen mot terror.

[Les mer]

Journalister på film

Journalisten- forfyllet og sliten - eller ung og sexy

 Johnny Depp er den klassiske forfyllede mannlige journalisten på film  i Frykt og avsky i Las Vegas, mens Wistings Thea Green Lundberg er den klassiske kvinnelige journalisten - ung og sexy.

[Les mer]
 

Christian Bale

Kameleonen Christian Bale

Christian Bale har i en rekke filmer vist seg å være en mester i å endre kroppen sin fysisk for rollene.

[Les mer]

Norsk Film

Norske sex-scener – hva forteller de oss? 

 

Hvilken funksjon kan en sexscene ha? Cinema har plukket ut seks norske scener innen kategorien for å se hvilke mulige intensjoner som ligger bak dem.

[Les mer]
 

Seriemordere

JAKTEN PÅ EN SERIEMORDER 

 

Det kan virke som at true-crime bølgen har nådd toppen og at stafettpinnen overtas av seriemordere. Vår appetitt for sinnets mørkeste avkroker belønnes nå med fortellinger om både nye og kjente psykopater.

[Les mer]
 

M. Night Shyamalan

HVA SKJEDDE MED M. NIGHT SHYAMALAN?

 

Han gikk fra å være Hollywoods yndling til å bli latterliggjort for en rekke filmer. Nå er han endelig tilbake i god gammel stil. Kinoaktuelle Glass fullfører M. Night Shyamalans trilogi som startet med Unbreakable for nesten 20 år siden.

[Les mer]
 

Suspiria 

HEKSENE ER TILBAKE

 

Quentin Tarantinosreaksjon etter å ha sett nytolkning av Suspiria var tårer og varmhjerta omfavnelse av regissøren Luca Guadagninos.

[Les mer]
 

Slasherfilm

Hell Fest

MASKELEK I SLASHERFILM

 

Kinoaktuelle Hell Fest er en ny slasherfilm som spiller på undersjangerens masketradisjon. Men hva er det som får slasherfilmen og dens maskebruk til å fortsatt fungere etter 40 år?

[Les mer]
 

Grensekrigen USA- Mexico

Benicio-Del-Toro-Sicario

GRENSEKRIG: SICARIO 2: SOLDADO 

 

Grensen mellom USA og Mexico er et arnested for konflikter. De konservative vil bygge en mur for å knuse den amerikanske drømmen til de i sør. Dette skaper gode muligheter for nervepirrende, filmatisk konflikt. 

[Les mer]
 

Vigilante-filmer

EN NY VIGILANTE ER LØS

 

Bruce Willis trer frem i urolige tider for å nådeløst slå ned på kriminalitet. En vigilante fra fordums tid har stått opp igjen.

[Les mer]

Andre aktuelle tema


GUILLERMO DEL TOROS KJÆRLIGHET FOR MONSTER
[Les mer]
 
Tidenes beste nyttårsfilmer
[Les mer]
 
Opprør og karneval
[Les mer]
 

Søk etter tema

 
 

Annonse