Tema

Journalister på film

Journalisten- forfyllet og sliten - eller ung og sexy

 Johnny Depp er den klassiske forfyllede mannlige journalisten på film  i Frykt og avsky i Las Vegas, mens Wistings Thea Green Lundberg er den klassiske kvinnelige journalisten - ung og sexy.

[Les mer]

Christian Bale

Kameleonen Christian Bale

Christian Bale har i en rekke filmer vist seg å være en mester i å endre kroppen sin fysisk for rollene.

[Les mer]
 

Norsk Film

Norske sex-scener – hva forteller de oss? 

Hvilken funksjon kan en sexscene ha? Cinema har plukket ut seks norske scener innen kategorien for å se hvilke mulige intensjoner som ligger bak dem.

[Les mer]

Seriemordere

JAKTEN PÅ EN SERIEMORDER 

 

Det kan virke som at true-crime bølgen har nådd toppen og at stafettpinnen overtas av seriemordere. Vår appetitt for sinnets mørkeste avkroker belønnes nå med fortellinger om både nye og kjente psykopater.

[Les mer]
 

M. Night Shyamalan

HVA SKJEDDE MED M. NIGHT SHYAMALAN?

 

Han gikk fra å være Hollywoods yndling til å bli latterliggjort for en rekke filmer. Nå er han endelig tilbake i god gammel stil. Kinoaktuelle Glass fullfører M. Night Shyamalans trilogi som startet med Unbreakable for nesten 20 år siden.

[Les mer]
 

Suspiria 

HEKSENE ER TILBAKE

 

Quentin Tarantinosreaksjon etter å ha sett nytolkning av Suspiria var tårer og varmhjerta omfavnelse av regissøren Luca Guadagninos.

[Les mer]
 

Slasherfilm

MASKELEK I SLASHERFILM

 

Kinoaktuelle Hell Fest er en ny slasherfilm som spiller på undersjangerens masketradisjon. Men hva er det som får slasherfilmen og dens maskebruk til å fortsatt fungere etter 40 år?

[Les mer]
 

Grensekrigen USA- Mexico

Benicio-Del-Toro-Sicario

GRENSEKRIG: SICARIO 2: SOLDADO 

 

Grensen mellom USA og Mexico er et arnested for konflikter. De konservative vil bygge en mur for å knuse den amerikanske drømmen til de i sør. Dette skaper gode muligheter for nervepirrende, filmatisk konflikt. 

[Les mer]
 

Vigilante-filmer

EN NY VIGILANTE ER LØS

 

Bruce Willis trer frem i urolige tider for å nådeløst slå ned på kriminalitet. En vigilante fra fordums tid har stått opp igjen.

[Les mer]
 

Guillermo del Toro

GUILLERMO DEL TOROS KJÆRLIGHET FOR MONSTER

 

Gjennom ti mørke fabler med merkverdige vesener og monstre har Guillermo del Toro tatt steget til toppen av Hollywood. Hans siste film The Shape of Water er i år den store Oscar-favoritten med hele 13 nominasjoner.

[Les mer]

Andre aktuelle tema


Tidenes beste nyttårsfilmer
[Les mer]
 
Opprør og karneval
[Les mer]
 
Arne Skouens krig
[Les mer]
 

Søk etter tema

 
 

Annonse