Premiere 19.10.2018

Grensen

Svensk magisk realisme

 

Det er vanskelig å sjangerplassere Ali Abassis film. Den er en grensesprengende og forunderlig blanding av fantasy, drama og thriller. 

[Les mer]
 

Premiere 19.10.2018

Searching for Ingmar Bergman

Personlig film om Ingmar Bergman

 

Selv om du ikke kan nevne en Ingmar Bergman-film på rappen, har du ikke kunne unngått hans filmer.

[Les mer]
 

Premiere 12.10.2018

First Man

Til månen for å finne seg selv

 

For to år siden tok filmskaperen Damien Chazelle med seg Ryan Gosling til La La Land. Nå fortsettet de turen sammen til månen i First Man.

[Les mer]
 

Premiere 12.10.2018

Føniks

Imponerende debut

 

Føniks er fortellingen om barn som må gå inn i voksenrollen, og voksne som svikter i voksenrollen og ikke tar ansvar for sine barn.

[Les mer]

Premiere 05.10.2018

Fornærmelsen

Ondt blod i Libanon

Fornærmelsen er historien om den libanesiske borgerkrigen tatt ned på det personlige nivået.

[Les mer]

Premiere 05.10.2018

22 July

22 July

«22 July» solid film fra Greengrass

22 July er en god film og fortjener å bli sett av mange. Norsk premiere i 10. oktober på Netflix. Før det vises den kun på Saga kino i Oslo en uke fra 5. oktober.

[Les mer]
 

Premiere 05.10.2018

Nothing like a Dame

Livets teater 

Fire venninner bedriver sjarmerende pludring med minner fra 50 år med britisk film og teater.

[Les mer]

Premiere 05.10.2018

En affære

Glimrende om forbudt kjærlighet og tabuer

 

Henrik Martin Dahlsbakken har lenge vært en våre både mest spennende og produktive filmskapere. Denne gangen har han laget film som nok både vil provosere og skape diskusjon.

[Les mer]
 

Premiere 05.10.2018

Sjarmøren

Desperat sjekking 

 

Sjarmøren er en karakterstudie av en desperat asylsøkers jakt på en kvinne som kan bli hans redningsbøye.

[Les mer]
 

Premiere 28.09.2018

For vi er gutta

Mannskor, kreft og kameratskap

 

For vi er gutta er godt fortalt fortelling om menn, følelser og om hvordan dirigentens dødsdom treffer den alle.

[Les mer]
 

Premiere 28.09.2018

Johnny English Strikes Again

Kunstnerisk selvmord

 

Også gamle helter dør. Rowan Atkinson var en av de største komikerne på nittitalet. Johnny English Strikes Again er et kunstnerisk selvmord begått av en gammel helt.

[Les mer]

Premiere 28.09.2018

Andrea Bocelli –musikkens stillhet

Vakkert og smertefullt i skjønne Toscana

 

Det er en klar sammenheng mellom kunstartene musikk og film. Begge er uttrykk som gjemmer og fremkaller følelser. Musikkfilmer har derfor begeistret et stort publikum gjennom hele (lydfilm-) historien.

[Les mer]
 

Premiere 28.09.2018

Peppermint

Hevndrama uten substans

 

At det i kjølevannet til  #metoo kommer filmer om kvinnelige vigilanter er ingen overraskelse. Overraskelsen er at de ikke gjøres bedre enn i Peppermint.

[Les mer]
 

Premiere 21.09.2018

Månelyst i Flåklypa

Flåklypa mot nye høyder

 

Gå mann av huse! Månelyst i Flåklypa er årets store familiefilm - ingen over, ingen ved siden.

[Les mer]
 

Premiere 21.09.2018

Ramen Shop

En gastronomisk tilnærmelse til tilgivelse og forsoning

 

Ramen Shop møter vi en ung japansk kokk som besøker Singapore på jakt etter sine røtter – og som prøver å lage en fusjon av det beste av det beste av to landenes kjøkken.

[Les mer]
 

Premiere 21.09.2018

The Nun

Blodfattige nonner

 

Visuelt er Corin Hardys film solid, men skremt blir vi ikke.

[Les mer]
 

Premiere 14.09.2018

Leave no Trace

Et lavmælt mesterverk 

 

Leave no Trace er en stillferdig fortelling om å leve på kanten av den amerikanske drømmen.

[Les mer]
 

Arkiverte anmeldelser


Månelyst i Flåklypa

[Les mer]
 
Ramen Shop

[Les mer]
 
The Nun

[Les mer]
 
Leave no Trace

[Les mer]
 
I can only Imagine

[Les mer]
 
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot 

[Les mer]
 
VampyrVidar

[Les mer]
 
Skjelvet

[Les mer]
 
Beast

[Les mer]
 
Blackkklanman

[Les mer]
 
Den skyldige

[Les mer]
 
A Prayer Before Dawn

[Les mer]
 
»Arkivside med alle anmeldelser

Søk etter anmeldelser

 
 

Annonse