Premiere 07.12.2018

Maya og hekseblomsten

Vakkert eventyr

 

Maya og hekseblomsten er den første filmen fra det nye japanske animasjonshuset Studio Ponoc – grunnlagt av veteraner fra Hayao Miyazakis berømte Studio Ghibli i kjølvannet av Miyazakis pensjonering. 

[Les mer]
 

Premiere 07.12.2018

Den tiden på året 

Klaustrofobisk julehygge 

 

Dette blir neppe noen ny juleklassiker a la Love Actually, men det er dermed ikke sagt at underholdningsverdien ikke er tilstede. 

[Les mer]
 

Premiere 30.11.2018

Tårnet

Dristig og vellykket filmdebut

 

Solid animasjonsfilm for store og små om palestinske flyktninger i Beirut.

[Les mer]
 

Premiere 23.11.2018

Harajuku

«Harajuku» kryper under huden og griper tak i sjelen

 

En glimrende Ines Høysæter Asserson evner på forbilledligvis å formidle Vildes følelser og ensomhet i myldret på Oslo S.

[Les mer]

Premiere 23.11.2018

The Wife

Fantastiske Glenn Close

Glenn Close, i rollen som den selvoppofrende ektefellen, er en Oscar verdig.

[Les mer]

Premiere 23.11.2018

Sommerfugler

Eventyrlig roadmovie

Sommerfugler sjarmerte både jury og publikum på årets Sundance-festival.  Denne tragikomiske roadmovien går rett til hjertet.

[Les mer]
 

Premiere 23.11.2018

Sorry to Bother You

Sorry to Bother You

Satire som sporer av

Med satirisk kraft beskriver filmskaperen et dagens USA hvor arbeiderne utnyttes av rått og hjerteløst av selskaper som ikke skyr noen ting for å skaffe profitt til sine eiere.

[Les mer]

Premiere 16.11.2018

Arvingene

Stillferdig drama

 

Arvingene er et stillferdig latin-amerikansk drama som stakk av med to Sølvbjørner i Berlin i år.

[Les mer]
 

Premiere 16.11.2018

Julenissens datter

Kladdeføre for «Julenissens datter»

 

Julefilmsesongen er godt i gang. I den anledning byr danskene på Julenissens datter.

[Les mer]
 

Premiere 16.11.2018

Matangi/Maya/M-I-A

Portrett av et musikkikon 

 

Steve Loveridge har laget en solid dokumentar om det britisk-tamilske musikkikonet og popikonet M.I.A.

[Les mer]
 

Premiere 16.11.2018

Nabospionen 

En sak for Agatha Christine

 

Debutanten Karla von Bengtson har laget en sjarmerende spionhistorie for barn.

[Les mer]

Premiere 16.11.2018

Rafiki

Forfulgt kjærlighet

 

Finstemt og vakker historie om kjærlighet mellom to jenter i et land hvor homoseksualitet fortsatt er forbudt.

[Les mer]
 

Premiere 09.11.2018

Kapteinen

Årets viktigste film

 

Kapteinen er en sjokkerende dokudrama med summariske rettssaker og massehenrettelser når Tyskland bryter sammen i aprildagene 1945. Det verste er likevel at historien er sann.

[Les mer]
 

Premiere 02.11.2018

Ett minutts stillhet

Unge rebeller 

 

De unge skuespillerne i rollene drar oss effektivt inn i historien. Lars Kraume viser nok en gang sin evne til å overføre historiske hendelser til lerret.

[Les mer]
 

Premiere 02.11.2018

Girl

Mesterlig debutant 

 

Girl møter vi femtenårige Lara som er født i en guttekropp og som drømmer om å bli ballerina.

[Les mer]
 

Premiere 26.10.2018

Mordene i Kongo

På bærtur i Afrika

 

Marius Holst evner å beskrive Moland og French uten fordommer. I stedet overlater han deg som publikummer å gjøre din egne valg og oppfatninger.

[Les mer]
 

Premiere 26.10.2018

Dogman

Glefsende neorealisme 

 

Matteo Garrone er tilbake i hjemlige, neorealistiske trakter med den brutale, usentimentale og såre Dogman.

[Les mer]
 

Arkiverte anmeldelser


Ett minutts stillhet

[Les mer]
 
Girl

[Les mer]
 
Mordene i Kongo

[Les mer]
 
Dogman

[Les mer]
 
Cold War

[Les mer]
 
Grensen

[Les mer]
 
Searching for Ingmar Bergman

[Les mer]
 
First Man

[Les mer]
 
Føniks

[Les mer]
 
Fornærmelsen

[Les mer]
 
22 July

[Les mer]
 
Nothing like a Dame

[Les mer]
 
»Arkivside med alle anmeldelser

Søk etter anmeldelser

 
 

Annonse