Premiere 22.02.2019

Birds of Passage

Mesterlig og originalt gangsterepos 

 

Det mektige, colombianske narkoeposet Birds of Passage kan gi assosiasjoner til både Scarface og Gudfaren, men er samtidig noe så sjeldent som en nyskapende gangsterfilm.

[Les mer]
 

Premiere 08.02.2019

Ben Is Back 

Imponerende Julia Roberts

 

Ben is Back er et gripende familiedrama om opioidepidemien som feier over USA.

[Les mer]
 

Premiere 08.02.2019

Climax

Ekte ”feel bad” 

 

Gaspar Noés film er en orgie i sex, vold, dop og dans.

[Les mer]
 

Premiere 01.02.2019

Green Book 

Rørende Oscar-nominert roadmovie 

 

Denne lille filmen har helt velfortjent nominert til Oscar for beste film, beste skuespiller og beste mannlige birolle.

[Les mer]

Premiere 01.02.2019

Vice

Skremmende politisk satire

Hvis vi skal tro Vice, som har fått åtte Oscar-nominasjoner, har tidligere visepresident Dick Cheney et machiavelliansk talent for intriger, manipulering og maktmisbruk.

[Les mer]

Premiere 01.02.2019

Artic

Alene i Arktis

Kyndig og effektivt fortalt overlevelsesfilm, hvor Mads Mikkelsen spiller en forsker som har strandet langt ute i det arktiske isødet.

[Les mer]
 

Premiere 01.02.2019

History of Love  

Et overpoetisk drømmelandskap  

I likhet med Sonja Prosencs spillefilmdebut The Tree (2014), utforsker History of Love de lunefulle etterdønningene av en familietragedie.

[Les mer]

Premiere 25.01.2019

Destroyer

Livet er for kjipt

 

Noir-sjangeren er krevende. Den rommer noen av filmhistoriens beste filmer. Destroyer hører ikke med blant dem.

[Les mer]
 

Premiere 25.01.2019

The House That Jack Built

Vart du skræmt no?

 

I 2011 ble Lars von Trier kastet ut av filmfestivalen i Cannes etter sine famøse nazi-uttalelser. I 2018 ble han igjen ønsket tilbake med The House That Jack Built. Det er ikke et helt vellykket gjensyn.

[Les mer]
 

Premiere 26.09.2018

Kvinne på krigsstien

Kjerringa mot strømmen

 

Dette er et eventyr av en film på alle måter -sprudlende  og uforutsigbar som en islandsk geysir.

[Les mer]
 

Premiere 18.01.2019

Shoplifters

Kampen om tilværelsen 

 

Shoplifters stakk av med Gullpalmen i Cannes. Hirokazu Kore-Eda tar oss med til et Japan som vi ikke så ofte ser på film.

[Les mer]

Premiere 18.01.2019

Smaken av Toscana

Smakfull italiensk feelgood

 

Smaken av Toscana er en klassisk feelgood film – en varmhjertet film, full av humor og følelser.

[Les mer]
 

Premiere 11.01.2019

The Mule

Clintern er fremdeles oppegående

 

88-årige Clint Eastwood vender tilbake til lerret i rollen nittiåringen som er blakk og konkurs og tar på seg kjørejobber for en meksikansk narkoliga.

[Les mer]
 

Premiere 11.01.2019

Blue Iguana 

Et ikke helt vellykket kupp 

 

Ben Schwartz en kilden til det meste av humoren. Høydepunktet er likevel Amanda Donohoe som rappkjeftet stjeler alle scener hun er med i og tydeligvis trives i rollen.

[Les mer]
 

Premiere 04.01.2019

What Keeps you Alive

Skremmende god start på det nye året

 

Hvor mye vet du virkelig om dine venner, familie eller partner -  dine nærmeste som du helt og fullt stoler på? Sannhetene kan være skremmende.

[Les mer]
 

Premiere 04.01.2019

Hunter Killer

Farlig nær havari

 

Det er vanskelig å ta Hunter Killer på alvor. Denne geopolitiske ubåtthrilleren med Gerard Butler i hovedrollen er farlig nær et havari.

[Les mer]
 

Premiere 18.08.2018

Kapernaum

Årets sterkeste filmopplevelse 

 

En magisk og rystende filmopplevelse av en av vår tids sterkeste kvinnelige regissører.

[Les mer]
 

Arkiverte anmeldelser


Blue Iguana 

[Les mer]
 
What Keeps you Alive

[Les mer]
 
Hunter Killer

[Les mer]
 
Kapernaum

[Les mer]
 
Troll - Kongens hale

[Les mer]
 
Sonja

[Les mer]
 
Maya og hekseblomsten

[Les mer]
 
Den tiden på året 

[Les mer]
 
Tårnet

[Les mer]
 
Harajuku

[Les mer]
 
The Wife

[Les mer]
 
Sommerfugler

[Les mer]
 
»Arkivside med alle anmeldelser

Søk etter anmeldelser

 
 

Annonse