Intervju

Pål Sverre Hagen

MED HELTEHATTEN PÅ

Pål Sverre Hagen er brennaktuell filmvinteren 2019, både i Hans Petter Molands filmatisering av Per Pettersons verdensberømte roman Ut og stjæle hester og som polfareren, folkehelten og legenden Roald Amundsen i Espen Sandbergs Amundsen.

[Les mer]

Viggo Mortensen

Reisen som forandret livet 

- Klart jeg gjerne skulle fått en Oscar for Green Book. Jeg har vært nominert to ganger, men har hver gang vært den som klapper for andre, sier Viggo Mortensen til Cinema. 

[Les mer]
 

Halldóra Geirharðsdóttir

På krigsstien i dobbeltrolle

 

- Jeg har alltid ment at man bør få folk til å le om man vil gi dem et alvorlig budskap. Latter får folk til å åpne seg opp, sier Halldóra Geirharðsdóttir.

[Les mer]
 

Romain Gavras

Med film i familien

 

- Jeg prøvde å gjøre noe som minner om det jeg har regissert utenfor spillefilmverdenen, men ville unngå å lage en halvannen time lang musikkvideo. Det var en hårfin balanse, sier Romain Gavras om sin Netflix-aktuelle spillefilm Verden for dine føtter.

[Les mer]

Ine Marie Wilmann

ET FJERNT IKON  

 

Den ubestridte skøytelegenden og Hollywoodstjernen Sonja Henie gjennoppstår i Ine Wilmanns skikkelse på lerretet første juledag.

[Les mer]
 

Claire Foy

Fra engelsk dronning til Lisbeth Salander

 

Claire Foy fikk sitt store gjennombrudd med rollen som Queen Elizabeth II i Netflix-serien The Crown. Nå har hun tatt på seg rollen som den tredje Lisbeth Salander i The Girl in the Spider’s Web.

[Les mer]
 

Synnøve Macody Lund

Synnøve redder verden

Synnøve Macody Lund er på vei oppover karrierestigen. Nå er hun klar for rollen som Säpo-sjef i The Girl in the Spider's Web –den femte filmen om Lisbeth Salander –basert på Stieg Larssons univers.

[Les mer]
 

Truls Foss

Truls Foss

- Vi skal løfte frem kvailtetsfilmen

 

Lørdag åpner Vega Scene for publikum i Oslo. Truls Foss har ansvaret for kinoprogrammet i de tre salene og lover en annerledes kino.

[Les mer]
 

Marius Holst, Tobias Santelmann og Aksel Hennie

Marius Holst

En fengslende historie 

 

Etter flere års hemmelighold kan regissør Marius Holst samt hovedrolleinnehavere Tobias Santelmann og Aksel Hennie endelig fortelle hvordan det har vært å lage film om Moland og French.

[Les mer]
 

Ali Abbasi

Ali Abbasi Foto: Nadim Carlsen

Grensesprengende filmskaper

 

Ali Abbasis film Grensen stakk av med prisen for beste film i Certain Regard-seksjonen på årets filmfestival i Cannes.

[Les mer]

Andre aktuelle intervjuer


- Barn skal ikke måtte ta voksenrollen, sier regissøren av «Føniks» 
[Les mer]
 
Farlig begjær 
[Les mer]
 
SJANGERLEK MED REDNECK-VAMPYR 
[Les mer]
 

Søk etter intervjuer

 
 

Annonse