Intervju

Trent Haaga

Krenkelsens mester

Trent Haaga bygger karriere på filmer som tøyer strikken.

[Les mer]

Edward Norton

En ekte fighter

EDWARD NORTON spaserer inn i et rom plassert diskré i bakkant av en av Lodz bedre restauranter, uten all den hurlumheien som man kan forvente av en av Hollywoods mest berømte – og allsidige – skuespillere.

[Les mer]
 

Håvard Bustnes

En gresk tragedie

 

 I fire år fulgte Håvard Bustnes den nynazistiske Gyllen Daggry-bevegelsen i Hellas, som oppnådde sju prosent av stemmene ved sist valg og ble det tredje største partiet i parlamentet.

[Les mer]
 

Valeska Grisebach

Hun har laget western fra øst

 

Tyske Valeska Grisebach har tatt westernsjangeren inn i vår tid, og inn i dagens Europa. I hennes prisbelønte film Western følger vi en gruppe tyske anleggsarbeider på jobb på landsbygda i Bulgaria. 

[Les mer]

Robin Campillo

– Sex drepte oss - det er vanskelig å forklare

 

Selv om bare 18 nordmenn fikk diagnosen aids i fjor, er kinoaktuelle Robin Campillo opptatt av at politikerne ikke glemmer den alvorlige sykdommen.

[Les mer]
 

Ziad Doueiri

Forbanna Oscar-kandidat

 

Oscar-nominerte Ziad Doueiri er forbanna på den propalestinske bevegelsen BDS som vil nekte Kygo og andre popstjerner å spille i Israel.

[Les mer]
 

Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen

INN I SJELEN

Filmparet Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen lever sammen både privat og gjennom filmene. Han bak og hun foran kamera. Deres nye film Now It´s Dark er en ung kvinnes personlige reise gjennom Stavanger-natten.

[Les mer]
 

Atle Antonsen

- Det er det jeg har gjort hele livet: jakte på latter

 

I 1972 kom Norske Byggeklosser, hvor Rolv Wesenlund spilte ikke mindre enn 8 roller. Nå er oppfølgeren på kino, hvor Atle Antonsen spiller 11 forskjellige roller.

[Les mer]
 

John Carroll Lynch

Debuterer med Harry Dean Stantons svanesang 

 

- Vi tenkte aldri på noen annen til rollen. Hadde Harry sagt nei, hadde vi ikke laget filmen, sier John Carroll Lynch om sin regidebut Lucky – hvor Harry Dean Stanton spiller sin siste rolle. 

[Les mer]
 

Steven Spielberg

KAMPEN OM SANNHETEN

 

Er The Post en ørefik til Donald Trump? Steven Spielberg stusser litt til over spørsmålet mitt og sier:  - Jeg ser det ikke som en ørefik. Den er som en blomsterbukett som journalister kan plukke ut. 

[Les mer]

Andre aktuelle intervjuer


– Man kan ikke kaste seg inn i et nytt forhold bare for å døyve egen kjærlighetssorg
[Les mer]
 
Har fanget krigens redsel
[Les mer]
 
VERBAL BOKSEKAMP - og subtile fornærmelser
[Les mer]
 

Søk etter intervjuer

 
 

Annonse