Oscar Øverst: Seth Rogan og James Franco i komedien Zeroville. Under to sterke kvinnelige Oscarkandidater Merlyl Streep (The Laundromat) og Nicole Kidman (Fair and Balanced).
 

Oscar-favoritter med kommende premierer

Publisert: 06.08.19

Sommeren er kanskje ikke årets beste filmsesong, men om litt kommer høsten og sammen med den kan du glede deg til flere filmer som allerede er utsett som favoritter til å vinne Oscar for beste film i 2019.

Det er fremdeles over et halvt år til neste Oscar-utdeling går av stabelen i Los Angeles. Søndag 9. februar arrangeres det 92. Oscarutdelingen i Dolby Theathre i Hollywood kjent for sine røde løpere, flotte kjoler og stjerner på samlebånd. Allerede på nåværende tidspunkt nevnes flere filmer som sterke favoritter til å stikke av med prisen for beste film.

De første av årets storfilmer kunne overværes av publikum under Sundance-festivalen i januar og filmfestivalen i Cannes i mai. De aller største Oscar-favorittene treffer imidlertid først kinolerretene i løpet av høsten på filmfestivaler som Telluride, Venezia, Toronto og New York. Noen slippes først for offentligheten like før fristen for å inkluderes i neste års Oscar-utdeling utløper; nemlig rundt juletider.

Noen av filmene du kan glede deg til i løpet av det neste halve året, og de kanskje aller største favorittene til den gjeveste av Oscar-prisene når den tid kommer, er:

 

Fair and Balanced

Liongate-filmen, som baserer seg på virkelige hendelser og med en tittel som refererer til Fox News sitt motto i en årrekke, har forventet verdenspremiere 20.desember. Fair and Balanced handler om en gruppe kvinner som stiller seg opp mot Roger Ailes, sjefen i Fox News, og den utpregede, skadelige og mannssjåvinistiske kulturen han var leder under.

Regissør er Jay Roach og manusforfatter er Charles Randolph. Med skuespillere som Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie bør filmen ha potensiale til å leve opp til de store forventningene som er knyttet til den. I tillegg tar den opp et dagsaktuelt tema, noe som gjør at den trolig kommer til å trekke både publikum og oppmerksomhet fra kritikerne.

 

Zeroville

Med sin første premiere i september dette år har Zeroville potensial til å være denne sesongens underdog. I regissørstolen finner vi James Franco, kjent for sine komedier, og med seg på laget har han med blant annet Seth Rogen, Megan Fox og Joey King. Filmen finner sted i 1969 hvor en ung skuespiller lander i Hollywod under en periode hvor fimbransjen var preget av store omveltninger. 

Filmen er basert på boken med samme navn, utgitt i 2007 av Steve Erickson. Romanen høstet gode kritikker og er nevnt av Newsweek, Washington Post og Los Angeles Times som en av de beste bøkene i 2007.  Franco har tydeligvis tenkt over kvaliteten av skuespillerene han har med på laget og hvordan dette kan prege eventuell nominasjoner, da Joey King for tiden er Emmy-nominert til Beste kvinnlige hovedrolle i en miniserie eller film for hennes rolle i The Act. King er forøvrig ingen favoritt til å vinne prisen og hos Unibet ligger oddsen på 11,00 for at hun tar prisen hjem. Skuespillertalent eller ikke, det gjenstår likevel å se hvordan Oscar-juryen vil stille seg ovenfor en komedie - en sjanger de som kjent er streng med.

 

The Laundromat

Steven Soderbergh er både regissør og manusforfatter for filmen som har verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia i august og som kommer på Netflix en eller annen gang i løpet av høsten. På skuespillerlisten finner du navn som Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas og David Schwimmer, og The Laundromat er også en film som handler om et dagsaktuelt tema.

Her finner nemlig en gruppe journalister frem til 11,5 millioner forskjellige filer som kobler noen av verdens mektigste politiske figurer til hemmelige bankkontoer med det formål å unngå å betale skatt. Referansene er tydelige til de velkjente Panama Papers og diskusjonen omkring skattely har ikke blitt mindre aktuell i løpet av de seneste årenes utvikling på den globale politiske scene.

Med andre ord, her er det masse å glede seg til. 

 
 

Annonse