Klart for sykkel og doping

Foto: Nils Bremdal-Vinell | Publisert: 23.07.19

Tour de France herjer tv-skjermene med svette og mer eller mindre dopede utvøvere i sommervarmen. Nå møter de sin like i Silje Salomosen som bloddopet hjelperytter.

30. august er det klart for Jannicke Systad Jacobsen Hjelperytteren med Silje Salomosen i hovedrollen som den tidligere proffsyklist Kimberly ‘Kim’ Karlsen (39). Hun har nettopp holdt pressekonferansen der hun innrømmer bruk av prestasjonsfremmende medikamenter gjennom store deler av karrieren. Det som Kim håper skal være et punktum for flere år med løgner og bedrag, viser seg å bare være starten på en lang utfortur. Nå rakner alt: Karrieren, ryktet, familien og ikke minst selvtilliten.

 

Svart komedie

Hjelperytteren er en svart komedie vi følger Kims forsøk på å komme på beina igjen. Vi Kim gjennom selvransakelse, mindfulness-øvelser og ikke minst, arbeidet med den angrende selvbiografien.
Filmen gir et humoristisk skråblikk på hvordan vi omfavner våre idrettshelter, men lar de stå alene når det stormer som verst.

I de andre rollene finner vi blant annet Espen Kloumann Høiner, Kjersti Tveterås, Agnes Kittilsen og Henriette Steenstrup.

 
 

Annonse