Mel Gibson
 

Bølge av fordømmelser mot kommende Mel Gibson-komedie

Publisert: 15.05.19

Nyhetene om komedien Rothchild, med handlingen lagt de superrike i New York, får forhåndskritikk etter Mel Gibsons tidligere antisemittiske uttalelser.

En bølge av fordømmelse har møtt kunngjøringen om en ny komedie med Mel Gibson, skriver The Guardian. Mel Gibson skal spille en karakter med navnet  Whitelaw Rothchild, patriarken til en velstående familie.

Filmen, kalt Rothchild, tilbys kjøpere i Cannes, og beskrives som en "mørk komedie" og  "en actiondrevet film om rikdom og makt". I  tillegg finner vi  Shia LaBeouf i rollen som det utstøtte familemedlemmet Becket Rothchild, som må kjempe mot ni andre familiemedlemmer om sin arv.

 

Likheter med virkeligheten

Manuset har store likheter med den britiske komedien Kind Hearts and Coronets (1949).

Kind Hearts and Coronets er en svart komedie med Dennis Price, Joan Greenwood, Valerie Hobson og Alec Guinness; hvor Guinness har ni roller. Plottet er løst basert på romanen «Israel Rang: The Autobiography of a Criminal» (1907) av Roy Horniman. Det handler om Louis D'Ascoyne Mazzini, sønn av en kvinne somvar støtt ut av hennes aristokratiske familie fordi hun giftet seg utenfor sin sosiale klasse. Etter hennes død bestemmer sønnen Louis seg for å hevne seg på familien, og å ta tilbake adelstittelen ved å drepe de åtte foran ham iarverekkefølgen.

Handlingen i Mel Gibson-utgaven foregår blant New Yorks superrike, hvis etternavn er nesten identisk med det berømte allestedsnærværende jødiske bankdynastiet.

Selv om etnisiteten til familien i filmen ikke er spesifisert, har dens likhet med Rothschild-navnet skapt forferdelse grunnet en serie av hendelser som bidro til Gibsons lange utfrysning fra Hollywood. I 2006 kom han med en antisemitisk tirade mot en politimann etter at han ble arrestert i California for fyllekjøring; han unnskyldte seg senere. I 2012 ble han anklaget for å "hate jøder" av manusforfatteren Joe Eszterhas, noe Gibson benektet. To år senere ble en  rasistisk telefonsvarermelding til hans tidligere partner Oksana Grigorieva offentliggjort.

 

Kommer i Wirkola-film

Mel Gibson skal for øvrig ha hovedrollen i Tommy Wirkolas kommende actionfilm War Pigs.

Filmen handler om en gruppe desillusjonerte tidligere spesialsoldater som drar på et siste oppdrag for å hevne seg på et kartell som drepte en av deres kollegaer i et lukrativt narkoopplegg. 

 
 

Annonse