Wisting Sven Nordin og Mads Ousdal (Foto: Dag Nordsveen)
 

Premiere på tidenes dyreste norske krimserie

Publisert: 05.04.19

Torsdag 11. april er ventetiden over for Norges dyreste dramaserie. Da får Wisting premiere Viaplay og TV3. Serien har kostet 110 millioner kroner.

Wisting bygger på to bøker fra Jørn Lier Horsts suksessfulle krimunivers med samme navn.

SE TRAILEREN HER

TV-serien Wisting følger drapsetterforsker William Wisting og hans datter Line, som jobber som krimjournalist. Wisting sliter med å holde familien samlet etter konas dødsfall, og julen ødelegges når etterforskeren gjør et grufullt likfunn. Det viser seg at en etterlyst amerikansk seriemorder gjemmer seg blant dem i Larvik, og FBI flyr inn fra USA for å assistere i jakten drapsmannen.

Line har flyttet hjem til faren for å skrive om en gammel nabo som ble funnet død. Lines etterforskning krysser spor med farens, men de har motstridende interesser og Lines søken etter sannheten setter henne i livsfare. Samtidig som en ung kvinne forsvinner, blir Wisting anklaget for bevisjuks i en tidligere sak - noe som setter hele hans karriere på spill.

 

Ti episoder

Dramaserien består av ti episoder og byr på skuespillere som Sven Nordin, Carrie-Anne Moss, Thea Green Lundberg, Mads Ousdal, Lars Berge, Gard Eidsvoll, Ulrikke Døvigen, Kjersti Sandal, Irina Eidsvold-Tøien, Jonas Strand Gravli, Heidi Goldman, Mads Sjøgård Pettersen og Thea Sofie Loch Næss.

Serien er basert på Jørn Lier Horsts bestselgere «Hulemannen» og «Jakthundene». og skapt av Trygve Allister Diesen og Kathrine Valen Zeiner, som begge også er hovedforfattere, i tillegg til at Diesen er regissør. Serien er produsert av Cinenord for Nordic Entertainment Group.

Sesongpremiere: Wisting, torsdag 11. april på Viaplay (to episoder) og TV3 klokken 22.30.

 
 

Annonse