Filmfakta

Med: Hannah Emily Anderson, Brittany Allen
Regi: Colin Minihan
Genre: Skrekkfilm / Thriller
Produksjonsår: 2018
Nasjonalitet: Canada
Lengde: 1 t. 38 min.
Distribusjon: Another World Entertainment
Premiere: 04.01.2019

Skremmende god start på det nye året

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 03.01.19

Hvor mye vet du virkelig om dine venner, familie eller partner -  dine nærmeste som du helt og fullt stoler på? Sannhetene kan være skremmende.

What Keeps you Alive er et katt-og-mus-lek med livet som innsats mellom en kvinne og kona det viser seg at hun aldri har kjent fullt ut. Det hele er glimrende satt i scene av Colin Minihan som både har skrevet manus og har regien.

Filmen utforsker de nære relasjonene – og hva de skjuler. Den uunngåelige sannheten er at du aldri kan vite hvem dine nærmeste er fullt ut. Du vil aldri hundre prosent vite hva de tenker, hva som driver dem eller hva de vil. Alle kjærlighetshandlinger krever til en viss grad god tro - tro på at de ikke vil lyve for deg, skade deg eller forlate deg.

Jules (Brittany Allen) og Jackie (Hannah Emily Anderson) skal feire sitt ett års jubileum som ektepar i en gammel tømmerhytte Jackie har arvet. Når de ankommer den store tømmerhytte blir Jules slått av det fantastiske huset, mens vi som publikum blir fanget av Minihams foto som understreker både jaktvåpnene og alle jakttrofeene som preger de store veggene og vi føler hvor regissøren vil ta oss hen som tilskuere. I stedet gir han oss et ordentlig sjokk når han vender idyllen til et voldsinferno når hendelser fra Jackies barndom vender tilbake og hennes karakter endres dramatisk. En livsfarlig side av henne kommer frem og overtar. På det øde stedet må Jules kjempe for livet –forfulgt av blodtørstig partner.

Til tross for at What Keeps you Alive innholder en rekke klassiske horrorklisjeer er dette en film som går de fleste filmer innen sjangeren en høy gang. Det har en smart og velskrevet og manus, solid regi og sterke skuespillere. Den oppleves til tider så ubehagelig at den kan skremme selv den mest stålsatte publikummer.

What Keeps You Alive er en frisk start på det nye kinoåret – og bør ha et publikum langt utover elskere av horrorsjangeren. Brittany Allen og Hannah Emily Anderson er svært så troverdige i rollene og gjør filmen til en opplevelse i seg selv. Colin Minihans film er et lærestykke i hvordan man skal bygge opp en horrorfilm.

What Keeps you Alive er rett og slett skremmende god!

 
 

Annonse