Filmfakta

Originaltittel: Peppermint
Med: Jennifer Garner, Richard Cabral, John Gallagher Jr.
Regi: Pierre Morel
Genre: Action / Drama / Thriller
Produksjonsår: 2018
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t. 42 min.
Distribusjon: SF Norge
Premiere: 28.09.2018

Hevndrama uten substans

Publisert: 27.09.18

At det i kjølevannet til  #metoo kommer filmer om kvinnelige vigilanter er ingen overraskelse. Overraskelsen er at de ikke gjøres bedre enn i Peppermint.

Jennifer Garner har hovedrollen som husmoren Riley North som lever et helt vanlig liv med mann og barn. Hverdagslivet tar en brå vending når ektemannen og datteren blir meiet ned av en gruppe narkolangere. Ved konfrontasjon utpeker hun de skyldige ovenfor politiet, bare for å oppleve at et korrupt rettssystem setter de skyldige fri.

Riley North har ingen planer om å godta det og legger seg i fysisk hardtrening i Europa, for så å vende tilbake for å ta hevn ovenfor alle de hun mener har ødelagt livet hennes.

Peppermint er regissert Pierre Morell som for ti år siden regisserte Liam Neesom i Taken. Peppermint er et forsøk på overføre hevnmotivet fra Taken-suksessen til en film med en kvinnelig hovedrolle.

En film som Peppermint må nødvendigvis måles opp mot andre filmer om kvinnelige vigilanter - kvinner som tar hevn og loven i egne hender.  Opp mot filmer som Kill Bill, The Brave One og Confessions kommer Peppermint til kort. Problemet er manuset som er totalt forutsigbart  og hvor filmskaperen pøser på med alle sjangerens klisjeer.

Jennifer Garner gjør en helt ok jobb i hovedrollen og  actionscenene sitter. Det er likevel ikke nok til å redde filmen.

 
 

Annonse