Filmfakta

Originaltittel: Charmøren
Med: Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Susan Taslimi, Lars Brygmann
Manus: Ingeborg Topsøe, Milad Alami
Regi: Milad Alami
Genre: Drama
Produksjonsår: 2018
Nasjonalitet: Danmark
Lengde: 1 t. 42 min.
Distribusjon: Mer Filmdistribusjon
Premiere: 05.10.2018

Desperat sjekking 

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 21.09.18

Sjarmøren er en karakterstudie av en desperat asylsøkers jakt på en kvinne som kan bli hans redningsbøye.

Den desperate asylsøkeren Esmail forlater hver kveld det slitte asylsenteret, dresser seg opp og går på den samme eksklusive vinbaren i København. Her håper han å finne en kvinne han kan gifte seg med. Ikke først og fremst av kjærlighet, men for å få oppholdstillatelse og en fremtid i Danmark. 

Esmail er både sjarmerende og eksotisk. Det er ingen tvil om at mange av kvinnene som tar han med hjem får en kick av det. Men det blir med one-night-stands.  Tiden er i ferd med å løpe fra ham hvis han skal ha håp om å ikke bli sendt ut og han har ingen ønsker om å reise tilbake til Iran. 

På vinbaren møter han også Sarah. Hun er født i Danmark av iranske foreldre. Hun gjennomskuer ham allerede før han rekker å åpne munnen. Hun nekter ham også å flørte med venninnen. Men hva skjer når han virkelig forelsker seg og konsekvensen av hans tidligere handlinger hjemsøker ham? 

Sjarmøren tar stadig vekk ny vendinger – og ting er langt fra slik vi tror. På vinbaren møter Esmail den eldre playboyen Lars som har observert ham. Hans vennlige tilnærming er imidlertid kun på overflaten. Han har også sine planer for ham. 

Filmen er regissør Milad Alamis spillefilmdebut. Den vitner om en filmskaper som på overbevisende sett går inn i dagens virkelighet – uten å gjøre filmen til et politisk eller moralsk drama. I hovedrollen er den svenske skuespilleren Ardalan Esmaili, som lærte å snakke flytende dansk og farsi til filmen. Han er et funn. Det samme kan sies  om musikeren Soho Rezanejad som spiller Sarah.   

Sjarmøren er en riktig så forførende film.

 
 

Annonse