22 July Scene fra Paul Greengrass' film om 22. juli-terroren. Her Jonas Strand Gravli (til høyre) og Isak Bakli Agle i rollene som brødrene Viljar og Torje Hanssen.
 

Se traileren til Paul Greengrass´«22 July»

Publisert: 04.09.18

I morgen, onsdag, er den verdenspremiere i Venezia på Netflix-filmen om 22. juli. Nå er traileren sluppet.

Et halvt år etter at Erik Poppes Utøya 22. juli hadde premiere er det klart for Paul Greensgrass´versjon basert på boka til Åsne Seierstad «En av oss: En fortelling om Norge» om Anders Behring Breivik.

SE TRAILER HER

Anders Danielsen Lie har rollen som Breivik. I traileren er mye av tiden viet hans tolkning av Breivik. Man ser også de første bildene av Jon Øigarden som forsvarer Geir Lippestad og Ola G. Furuseth som daværende statsminister Jens Stoltenberg.

Paul Greengrass er en av de beste regissørene når det gjelder å lage filmer om moderne historiske tragedier. I filmer som Bloody Sunday, United 93 og Captain Phillips har han gjenskapt moderne historiske tragedier og konflikter.

22 July forteller historien om angrepene i 2011, hvor terroristen Anders Behring Breivik først drepte åtte personer ved å detonere en bombe i en varebil ved regjeringsbygget og etterpå skjøt 69 deltakere på AUF´s sommerleir på Utøya..

Filmen får premiere på Netflix 10. oktober i Norge.

 

 
 

Annonse