Filmfakta

Originaltittel: Ocean's 8
Med: Sandra Bullock, Cate Blanchet, Olivia Munn, Dakota Fanning, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Matt Damon
Regi: Gary Ross
Genre: Action / Krim
Produksjonsår: 2018
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t. 50 min.
Distribusjon: SF Studios
Premiere: 22.06.2018

Mislykket kupp

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 18.06.18

Ocean’s 8 mangler både spenning og underholdningsverdi – og oser av bortkastede talenter som hadde fortjent noe mer originalt enn dette.

 

Når hun slipper ut av fengselet setter Debbie (Sandra Bullock), søsteren til den legendariske svindleren Danny Ocean, sammen et team av ustoppelige skurker for å gjennomføre århundrets kupp. Målet deres er New York Citys årlige Met Gala, og et kjede verdt over 150 millioner dollar. Hun samler et knippe kvinnelige eksperter for å gjennomføre planen.

Ocean’s 8  er et forsøk på å fornye sjangeren. Kuppfilmer handler stort sett om en organisator som samler en gruppe menn for å gjennomføre det store kuppet. Slik sett følger denne filmen en velkjent oppskrift – bortsett fra at alle de involverte foran kamera er kvinner, men med en mann bak kamera.

Ocean’s 8 gir det et par hyggelige timer i kinosalen med noen av Hollywoods beste kvinnelige skuespillere: Sandra Bullock og Cate Blanchett som Debbie og Lou, er kupplederne som skal rane til seg et diamantkjede som kalles Toussaint – på det årlige Met Gala i New York City. Med seg har de Helena Bonham Carter som Rose, en frodig klesdesigner, Mindy Kaling, småtyven Constance (Awkwafina), husmoren Tammy (Sarah Paulson), hackeren Nine Ball (Rihanna).  Filmen er også sjenerøs med cameos. Dakota Fanning dukker opp i en liten rolle, og alle fra Serena Williams til Kardashians spiller seg selv.

Filmen er et ikke helt vellykket forsøk på å lage en kvinnedrevet versjon av Ocean's 11 -filmene som har blitt dominert av alfahanner fra Frank Sinatra i 1960-originalen til George Clooney i dagens trilogi fra regissør Steven Soderbergh.

Ocean’s 8 er nok et bevis på at det ikke holder å bytte ut menn med kvinner i en formelfilm og forvente at det blir suksess. Det beviste Ghostbusters-forsøket i 2016 – en annen kjønnsspinoff. 

 
 

Annonse