Kjedelig Solo-løp

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 22.05.18

Ron Howard har laget en visuelt slående film, men som handlingsmessig er nokså uinteressant.

Solo:A Star Wars Story er den andre frittstående filmen med handlingen hentet fra Star Wars-universet.

I 1977 ble folk introdusert til en av de kuleste karakterene i filmhistorien. Han Solo (Harrison Ford) og hans fantastisk følgesvenn som Chewbacca. Han hadde den raskeste og kuleste skipet i galaksen kalt Millennium Falcon. Han Solo var en mystisk karakter som vi stadig opplevde nye sider av etter hvert som karakteren utviklet seg og vi ble vi bedre og bedre kjent med hans mange fasetter.

Ron Howards Solo:A Star Wars Story tar oss med til tiden før Harrison Fords karakter. Den unge versjonen blir i filmen spilt av Alden Ehrenreich. Han gjør i for seg  en glimrende jobb, men det hjelpter lite når manuset til Johanthan og Lawrence Kasdan er ganske uinteressant.

Fra sitt hjemplanet Corellia, styrt av den tyranniske Proxima, tvinges Hans Solo (Alden Ehrenreich) å desperat å rømme med sin kjæreste Qi'ra (Emillia Clarke). Fluktplanen mislykkes og Qi'ra blir igjen på planeten Corellia. Men han lover å komme tilbake for å frigjøre henne. Tilbakeslaget gjør at Hans Solo utilsiktet blir tvunget ut av Imperial Navy og havner blant en gruppe kriminelle ledet av Beckett (Woody Harrelson). Han jobber for Dryden Vos (Paul Bettany), en forferdelig leder av det kriminelle syndikatet Crimson Dawn.

Det største problemet med Solo: A Star Wars Story er at den gjør Han Solo til den helten Harrison Ford ikke var. Man fjerner noe av mystikken rund karakteren. Vi har en prequel-film som gir oss svar som vi ikke har ønsket. Filmen er til tider direkte kjedelig til tross for til dels solid skuespill. Det hjelper lite når de gis så lite å spille på. Filmen reddes av filmmusikken, solid foto og gode filmeffekter.

Solo: A Star Wars Story er en helt unødvendig film som nok først og fremst kommer til å glede eierne av Disney.

 
 

Annonse