Filmfakta

Originaltittel: Avengers: Infinity War
Med: Robert Downey Jr., Robert Downey Jr., Pom Klementieff, Karen Gillan, Zoe Saldana
Regi: Anthony Russo, Joe Russo
Produksjonsår: 2018
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t. 29 min.
Distribusjon: The Walt Disney Company Nordic
Premiere: 25.04.2018

Marvels stjernelag på krigsstien

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 25.04.18

Det har vært store foreventinger til Avenger: Infinity War med Marvels stjernelag av superhelter superhelter.

Dette er den nittende filmen fra Marvels univers.  Denne gangen har man tatt det helt ut. Nå handler det ikke bare om å forsvare en planet – nå er det hele universet som skal reddes.

Handlingen finner sted der hvor Thor: Ragnarok sluttet, med en flyktende befolkning fra den ødelagte planeten Åsgard. Den er også en oppfølger til Guardians of the Galaxy Vol 2 og fortsettelsen avfremdeles kinoaktuelle Black Panther.

Handlingen følger våre helters kamp mot den kosmiske skurken Thanos som vi så på slutten av den første Avengers-filmen og i en litt større rolle i den første Guardians of the Galaxy. Thanos må samle alle seks uendelighetssteinenr for å bli allmektig og gir ham den ultimate kraften. Thanos ferd gjennom universet etterfølges at katastrofe for beboerne. Halvparten av innbyggerne blir drept hvert sted for å ikke tære for mye på ressursene. Opp mot ham står en mengde av Marvels superhelter.

Det er mange karakterer å holde orden på her. Det betyr at det tar tid å få alle brikkene på plass. Det går en god halvtime før Captain America (Chris Evans) opptrer. Dette  er ikke en film for nybegynnere i Marvel-universet.Det er ingen tvil om at du vil ha stor nytte av å sette deg inn i det på forhånd. Det vil garantert gi deg en større filmopplevelse.

Avenger: Infinity War er en to og en halv time lang kampscene. Det er en heseblesende opplevelse –du blir nærmest helt slått ut gisper etter luft når du forlater filmens kosmos.

Teknisk er dette et mesterverk; Avenger: Infinity War er en visuell fest. Den er som er som skapt for IMAX-formatet.

 
 

Annonse