Filmfakta

Originaltittel: Rett Vest
Med: Benjamin Helstad, Ingar Helge Gimle, Iben Akerlie, Anne Krigsvoll, Reidar Sørensen, Trine Wiggen, Ine Jansen, Henrik Mestad, Per Schaanning, Bente Børsum, Marte Germaine Christensen, Inga Ibsdotter Lilleaas, Tuva Børgedotter Larsen
Manus: Henrik M. Dahlsbakken
Regi: Henrik M. Dahlsbakken
Genre: Komedie
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1 t. 18 min.
Distribusjon: Tour de Force
Premiere: 05.01.2018

Vinterens store norske komedie

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 02.01.18

Det sies at komedien er den aller vanskeligste sjangeren å mestre, men selvsagt mestrer Henrik Martin Dahlsbakken også den.

I Rett vest møter vi transen Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) og hans arbeidsløse sønn Kasper (Benjamin Helstad). Etter at Georgs kone og Kaspers mor er død av kreft er livene deres snudd opp ned. Georg har hatt et mentalt sammenbrudd og endt på fylla. På den andre siden har den nye livssituasjonen forsterket hans trang til å leve ut ønsket sitt om å gå i kvinneklær. Kasper på sin side har nettopp fått sparken som musikklærer. Begge innser at de må gjøre noe med livene sine. Sammen bestemmer de seg for å sette kursen mot Ona – ytterst i Romsdalsfjorden for å representere Kaspers avdøde mor i NM i quilting (kunsten å lage lappetepper).

Turens deres over fjellet til Vestlandet starter i farens gamle Moto Guzzi med sidevogn. Det blir en fantastisk reise – full av overraskelser, møter med gamle venner, frustrerte småbarnsfamilier, bankranere og forelskelse.

Henrik Martin Dahlsbakken har sin egen skuespillerstall; Benjamin Helstad og Ingar Helge Gimle er en del av den. Filmskaperen vet hva de kan levere og rollene er spesielt skrevet for den enkelte skuespiller. I tillegg er det sterke biroller – ikke minst av Henrik Mestad og Anne Krigsvoll. Bente Børsum leverer som alltid strålende.

Resultatet er en sjarmbombe av en film! Rett vest er en av de beste norske komediene på lenge og en roadmovie av sjeldent støpning.

 
 

Annonse