Filmfakta

Originaltittel: Thor: Ragnarok
Med: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban with Mark Ruffalo og Anthony Hopkins
Manus: Craig Kyle, Christopher Yost, Stephany Folsom og Eric Pearson
Regi: Taika Waititi
Genre: Action / Drama / Fantasy
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t. 10 min.
Distribusjon: The Walt Disney Company Nordic
Premiere: 27.10.2017

Galaktisk moro

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 26.10.17

Den beste og morsomste filmen i serien av Marvels historie om de norrøne guder.

Hvem visste at verdens undergang kunne vært så gøy? Thor: Ragnarok har det som garantert blir en av årets store blockbustere. Taika Waititi bringer varme, sjel og humor til Marvel-universet.

Forhåndsforventningene til denne oppfølgeren har ikke vært de store gitt den lunkne mottakelsen til de to første Thor-filmene. Waititi bringer humoren  til Thor og har skapt en film som går rett til hjertet full av galaktisk moro.

Blant de frittstående filmene fra Marvel har Thor alltid trukket det korteste strået.Thor-filmene var aldri like populære som Iron Man, og har aldri fått samme oppmerksomhet som Captain America. De var kanskje litt for alvorlige og litt for kjedelige.Det er absolutt ikke Thor: Ragnarok i regi av new zealandske Taika Waititi, tidligere kjent for en episode av Flight of the Conchords og lavbudsjettfilmer som Eagle vs Shark og vampyrmockumentaryen  What We Do In The Shadows. Han har virkelig fornyet Thor.

I filmen vender Thor tilbake til Åsgard etter å ha stukket av fra fengsel. Thor (Chris Hemsworth) og Loke (Tom Hiddelston) møter sin ukjente onde søster Hel (Cate Blanchett) som deres far, Odin (Anthony Hopkins), har holdt skjult for dem. Hun har kommet for å ta makten over Åsgård, og besitter på enorme krefter så Thor og Loke må finne noen å alliere seg med. Det finner depå planeten Sahaar i en valkyrie og Hulk/Bruce Banner (Mark Ruffalo).

Thor: Ragnarok er en vanvittig, underholdende og heseblesende film full av humor - og med en meget fri tolkning av de norrøne guder og deres egenskaper. Thor: Ragnarok er en dristig film, ikke minst fordi den stripper tittelkarakteren både for håret og hammeren Mjølner.

Thor: Ragnarok er en av de morsomste Marvel-filmene. Kjemien mellom Ruffalos Hulk og Hemsworths Thor vil få deg til å glemme at disse to superhelte knapt har samhandlet med hverandre før. Scenene med Hulk er noen av de beste øyeblikkene i filmen. Cate Blanchett er storartet i rollen som Hel i - i en karakter og kleding som hetet rett fra 80-tallets camp-fester.

Thor: Ragnarok har har som skal til for å bli en kultklassiker.

 
 

Annonse