Filmfakta

Originaltittel: Good Time
Med: Robert Pattinson, Benny Safdie, Buddy Duress, Taliah Webster, Barkhad Abdi, Jennifer Jason Leigh
Manus: Ronald Bronstein, Josh Safdie
Regi: Josh Safdie, Benny Safdie
Genre: Drama / Krim / Thriller
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: Luxembourg / USA
Lengde: 1 t. 41 min.
Distribusjon: Europafilm
Premiere: 06.10.2017

Desperado

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 03.10.17

Good Time er en film full av heftig energi, med kjappe klipp og tette bilder.

De to Safdie-brødrene fra New York begynner etter hvert å bli et kjent navn på filmfestivaler. De debuterte med The Pleasure of Being Robbed for ti år siden. Filmene deres har deltatt både i Cannes, Venezia og Tribeca. Årets film, Good Time, er deres første deltagelse i hovedkonkurransen i Cannes.

Connie Nikas (Robert Pattinson) og lillebroren Nick Nikas (Benny Safdie) mislykkes i et bankran. Den lettere mentalt handikappede lillebroren blir tatt og havner i fengsel. Connie er villig til å gjøre alt som står i hans makt for å få lillebroren fri og skaffe penger til kausjonen. Og da mener han alt. I sin desperate jakt på hjelp dras han inn i New Yorks livsfarlige underverden. Connie føler et stort ansvar for lillebroren og følger en maktesløshet for situasjonen broren er havnet i. I jakten på penger til kausjon må han gi avkall på det meste av moral og etikk.

Good Time fikk prisen for beste soundtrack i Cannes og musikken til Daniel Loptain spiller en hovedrolle i filmen. Den er usedvanlig virkningsfull og bygger til fulle opp om fortvilelsen og Connies høyspente nerver. Det hele er glimrende fotografert av  Sean Price Williams. Robert Pattinson gjør en solid rolle som storebror Connie og er selve drivkraften i filmen. Rollen denne gangen ligger milevis fra den romantiske og vakre Edward Cullen i Twilight-filmene. Med rollen i Good Time forsvinner definitivt imaget som tenåringsyndling.

 
 

Annonse