Charlotte Sieling holder mesterklasse under festivalen. Hun har tidligere regissert kjente danske og amerikanske serier som «Broen», «Forbrytelsen», «The Americans» og «Homeland».
 

En rekke utenlandske filmskapere til Oslo Pix

Publisert: 24.05.17

Den danske filmen Rivalene med Jakob Oftebro og Ane Dahl Torp i sentrale roller får norgespremiere under festivalen. Regissør Charlotte Sieling er blant de utenlandske filmskaperne som kommer til Oslo Pix.

Charlotte Sieling holder mesterklasse under festivalen. Hun har tidligere regissert kjente danske og amerikanske serier som Broen, Forbrytelsen, The Americans og Homeland.

Fra de nordiske landene kommer også islandske Erlingur Thoroddsen med thrilleren Rift.  Kroatisk-svenske Ivica Zubak gjester festivalen med dramakomedien Måste gitt som tar pulsen på svenske innvandrermiljøer, og Mats Ågren kommer til Oslo og seksjonen Pix Ung med Miranda: En politiker blir till. Den svenske regissøren Johan Löfstedt tar turen til festivalen med en av de mest originale filmene på programmet, hybrid-filmen Småstad.

Til festivalen kommer også polske Kasia Adamik, for å presentere sin øko-thriller Spoor som hun har regissert sammen med sin mor Agnieszka Holland. Fra samme land kommer Anna Zamecka med sin debutfilm Communion, som er tatt ut til hovedkonkurransen Grand Pix dokumentar. I samme konkurranse finner vi Dem vi var, av danske Sine Skibsholt, som også vil være tilstede under festivalen.

Anne Zohra Berrached gjester Oslo Pix med filmen 24 uker, som var med i hovedkonkurransen i Berlin i 2016 og har vunnet priser ved flere internasjonale festivaler. Fra USA kommer Sabaah Folayan med filmen Whoose Streets? som vises i seksjonen Pix Politikk: USA, med blant annet Pecks dokumentarfilm I’m not your Negro.

 
 

Annonse