Patrik Syversens «Demon Box» får verdenspremiere på Oslo Pix.
 

Oslo Pix-programmet er klart

Publisert: 24.05.17

Festivalens første utgave byr på fremadstormende filmskapere, etablerte auteurer, gjester fra inn-og utland, film og disko i en fiskehjelle, familiedag, festivalgate, filmsamtaler, silent cinema og mye, mye mer.

Oslo Pix ruller ut den røde løperen på Saga og Klingenberg 8.-13- juni, med kvalitetsfilm fra Europa og Nord-Amerika – og den første utgaven av festivalen byr på spennende møter i kinosalen med filmer for en hver smak.

Her finnes film som snakker til hjertet og til hjernen, som utfordrer og underholder, begeistrer og provoserer. Fra en balkong på Bjølsen til avslutningen i et landlig Toscana, fra Missouri i sør til et snødekt Russland i nord.

Rina Mariann Hansen, Kulturbyråd i Oslo, vil stå for den offisielle åpningen av den første utgaven av Oslo Pix 8. juni, før den tidligere annonserte norgespremieren på Fra balkongen av Ole Giæver.

 

Oslo Grand Pix Award

Ni fiksjonsfilmer konkurrerer om Oslo Grand Pix Fiksjon, hvor programmet samler noe av det beste og mest unike fra samtiden kvalitetsfilm. Prisen er på 75.000 kroner. Se hele fijsonsprogrammet HER

Grand Pix Dokumentar er festivalens dokumentarpris.. Prisen på 50.000 kroner og deles ut til den beste av syv filmer. Se alle filmene i Grand Pix Dokumentar HER. I tillegg kan publikum stemme frem sin favoritt til en publikumspris.

 

Norske premierer

Charlotte Røhder Tvedt sin Mellom oss er Norges første dokumentarfilm basert på innsendt materiale, og får verdenspremiere under festivalen. Også Patrik Syversen, som for tiden også er aktuell med Universal-filmen Dragonheart: Battle For The Heartfire samt som regissør for NRK-serien Unge Lovende, har verdenspremiere på sin egenproduserte spillefilm Demon Box.

I tillegg blir det konsertvisning av Kim Hiortøys dokumentarperle Ad Astra, akkompagnert live av Hiorthøy på synth.

Med 70 titler fordelt på rundt 160 visninger har festivalen noe for alle, enten man ånder og lever for film – eller bare liker å krype ned i kinosetet for å bli revet med. Tidligere er det gjort kjent at Wonder Woman får en eksklusiv førpremiere under festivalen 10. juni, og samme dag arrangeres det familiedag med superhelt-tema i anledning visningen av Kaptein Supertruse, med tegneverksted og prompepute-konkurranse.

I seksjonen Pix Rendez-Vous, som er et samarbeid med Institut Francais, finner man også Personal Shopper, en av fjorårets mest omtalte filmer med Kirsten Stewart i hovedrollen. En annen kritikerrost film fra samme seksjon er Katell Quillévérés Heal the living. Andre festivalfavoritter man bør få med seg er den kunstnerisk interessante og underholdene The Ornithologist av João Pedro Rodrigues, og bulgarske Ralitza Petrovas Godless, om den morfinavhengige hjemmesykepleiren Gana, – alle de tre sistnevnte er gjennombruddsfilmer for filmskaperne.

Menashe av Joshua Z Weinstein er amerikansk indie på sitt beste fra det jødisk-ortodokse nabolaget i Brooklyn, New York, og er man glad i sjangerfilm er festivalfavoritten og komedien Donald Cried, samt den britiske seriemorderfilmen Prevenge, to filmer man bør få med seg under festivalen. Ikke minst bør man få med seg avslutningsfilmen  En smak av lykke av den kjente italienske regissøren Paolo Virzì, som har laget filmer som La Bella Vita og Menneskelig Kapital.

 

Festivalgate og spesialvisninger

Festivalen byr også Oslo's publikum på mer enn vanlige filmvisninger i kinosalen. Her kan man se filmen Northern Disco Lights om den norske klubbmusikkens fremvekst, i en fiskehjelle på SALT, etterfulgt av et eksklusivt DJ-sett med André Bratten. Eller man kan oppleve silent cinema på utekino med den moderne klassikeren Donnie Darko i festivalgata sent på kvelden. I festivalgata blir det også filmquiz, samtaler med filmskapere, mottagelser før og etter filmer, servering av mat og drikke, events og muligheten til å ta seg en pust i bakken før og etter film.

 

 
 

Annonse