Filmfakta

Originaltittel: Richard the stork
Med: Haddy Njie, Bjarte Hjelmeland, Jonas Oftebro, Nils Ole Oftebro, Anette Hoff, Jakob Oftebro og Oskar Fjeldstad-Bergheim
Manus: Reza Memari
Regi: Toby Genkel, co-regi Reza Memari
Genre: Animasjon / Barnefilm / Familiefilm
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: Belgia / Luxembourg / Norge / Tyskland
Lengde: 1 t. 23 min.
Distribusjon: Euforia Film
Premiere: 05.05.2017

Stor underholdning

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 01.05.17

Richard Storken har alt det som skal til for å bli en av årets store kinosuksesser.

Det er ikke ofte vi opplever norskproduserte animasjonsfilmer basert på en originalhistorie. Også internasjonalt bygger de fleste animasjonsfilmer på kjente bøker og universer.

Richard Storken handler om den foreldreløse spurven Richard som blir tatt hånd om av en storkefamilie og derfor tror at han selv også er en stork. Når høsten kommer og det er på tide å trekke sørover til Afrika må ”foreldrene” fortelle sannheten; han er en spurv og vil aldri greie den lange flyturen til Afrika. Richard nekter å innse fakta, og er fast bestemt å reise etter til Afrika.

Det er litt av et eventyr han begir seg ut på. Underveis møter han både farlige dyr og fugler – og mange hjelpsomme. Han allierer seg med ugla Olga og undulaten Kiki. Sammen tar de i bruk både buss, tog og båt for å komme frem til Afrika og familien til Richard. Som seg hør og bør i en slik film er det både skumle hendelser og god hjelpere på veien. Ikke minst et fornøyelig møte med mafiakråkene i Italia.

Ikke bare er Richard Storken en god historie, den er også godt fortalt. Animasjonen er fremragende. Bare det er stor kunst i seg selv. Også de norske stemmene er gjennomførte. Å oppleve Bjarte Hjelmeland som undulaten Kiki er alene verdt kinobilletten.

Richard Storken har alt det som skal til for å bli en av årets store kinosuksesser. Filmskaperne har evnet å lage en film som er minst like morsom for voksne som for barn.

Richard Storken er rett og slett en fantastisk filmopplevelse.

 
 

Annonse