Filmfakta

Umulig vennskap

Publisert: 17.10.13

De urørlige er en fransk komedie om vennskap og klasseskille. Her får du ironi og masse humor om et umulig vennskap med masse erting og gledesspredende kommentarer.

Filmen handler om styrtrike Phillipe som må sitte i en rullestol for resten av livet pga en paraglider ulykke, han trenger en pleier som kan være hans bein og armer. Og inn kommer Driss, alt han vil er å sikre at han kan leve på trygd. Han er en småkriminell innvandrer fra de fattige forstedene i Paris. Uheldigvis for ham viser det seg at han skilte seg ut nok til å bli den nye pleieren. Dette er starten på et vennskap som utvikler seg gjennom filmen.

Manerløse Driss starter fort å vise hvem som er sjef hvis noen kommer i veien for han og Phillipe. Driss som er uhøflig og glemmer stadig  at pasienten hans er lam. Phillipe som har masse overklassemanerer og har sans for å påpeke mangelen til Driss på dette feltet. Gjennom hele filmen virker det som om Driss overser at Phillipe er lam og gjør ting som han kunne gjort med hvem som helst. Dette resulterer i at filmen stråler av varme og vennskap.

Selv om klasseskillet fører til ironiske kommentarer mellom dem, viser de også en gjensidig respekt ovenfor hverandre. Både Francois Cluzet (Phillipe) og Omar Sy (Driss) gjør en veldig bar film og lever opp til forventningene som hovedrolleinnehavere.

Dette kunne vært en humoristisk feelgood film. De urørlige er en av de morsomste filmene jeg har sett.

 

 
 

Annonse