The Kids Are All Right
 

Filmfakta

Originaltittel: The Kids Are All Right
Med: Annette Bening, Julianne Moore, Mia Wasikowska, Mark Ruffalo, Josh Hutcherson, Yaya Alafia, Kunal Sharma
Manus: Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
Regi: Lisa Cholodenko
Genre: Komedie
Produksjonsår: 2010
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t. 47 min.
Distribusjon: Scanbox

Viltvoksende liv

Tekst: Dag Sødtholt | Publisert: 04.03.11

Ikke rart at denne filmen har fått Oscar-nominasjoner for beste hovedrolle (Annette Bening) og beste mannlige birolle (Mark Ruffalo).

Den kjølige vennligheten og de kontrollerende tendensene har vi imidlertid sett hos Benings tidligere rollefigurer, så det er Ruffalo som er den virkelige åpenbaringen her. Det er et langt sprang fra hans elegante politimann i Zodiac eller den hardkokte typen fra Shutter Island, til denne litt forfjamsede, lett snøvlende rollefiguren. De tidlige scenene med ham er ubetalelige i sin observasjon av forlegenheten i sosiale møter mellom ukjente, der han først møter sin datter og sønn, resultatene av hans sperm-donasjoner for nesten tjue år siden, og deretter deres mødre, et lesbisk par. Imidlertid viser det seg at han kanskje er langt mer komfortabel med seg selv enn de andre karakterene, og spennende forandringer i dynamikken mellom familiemedlemmene oppstår.

Regissør Lisa Cholodenko er ikke interessert i stramhet i historiefortellingen, men viltvoksende, levd liv, liksom tilfeldig observert. Dette har resultert i en av de mest avslappede og ukunstlede filmene på lenge, med en rekke lynende presise portretter. Merk forøvrig den heslige vennen til sønnen, en psykologisk slektning av Robin Williams' ensporede sønn i fjorårets glimrende, rett-på-dvd-komedie World's Greatest Dad.

 
 

Annonse