SØK ETTER KINO-ANMELDELSER
Tatt av vinden

"Fikser'n" Flemings store år

Christian Boe Astrup om Victor Fleming, to tidløse klassikere og året 1939.

[Les mer]
Fire bryllup og en gravferd

Birollenes aften

[Les mer]
A Woman in Berlin

A Woman in Berlin

Underlig nok presenteres en tysk film i norsk DVD-utgivelse med en engelsk tittel. Men dette er bortimot den eneste innvendingen mot denne inntrengende, poetiske og visuelt uttrykksfulle filmen om kvinneskjebner under Berlins fall i 1945.

[Les mer]

Alabama & Monroe

Full av energi og livsglede selv når historien begir seg inn på alvorstunge områder.

[Les mer]
Alle andre

Alle andre

Jeg klarte ikke helt å se den fulle dybden i denne filmen når den ble sluppet på kino i vinter, men gjensynet med Alle andre i fred og ro på dvd har overbevist meg.

[Les mer]

Bergenstoget plyndret inatt

”Filmen forteller om et velregissert reklamestunt, hvor Tom Heiberg får i oppdrag å starte en reklameoppgave for Bergensbanen. Han får med seg noen kamerater, og natt til 1. april slår de til og raner passasjerene på toget. Når avisene skriver om det frekke overfallet, tror alle det er en aprilspøk, og Bergensbanen blir en snakkis. Tom har oppnådd sitt mål, leverer tilbake tyvegodset, får jobbe

[Les mer]
Ralph Fiennes og Susan Sarandon i Bernard and Doris

Bernard and Doris

Bernard and Doris er basert på en virkelig historie, om det tette forholdet som oppsto mellom den styrtrike Doris Duke og hennes butler, og som førte til at butleren fikk kontrollen over hele formuen etter hennes død. Saken skapte stor brudulje i USA på 1990-tallet og utløste årevis med rettssaker.

[Les mer]
Bright Young Things

Bright Young Things

Bright Young Things er komikeren og skuespilleren Stephen Frys eneste regiarbeid, og hans høye anseelse har, i tillegg til en flokk lovende unge skuespillere, fristet kjente folk som Jim Broadbent, Dan Aykroyd, Simon Callow, Stockard Channing og Peter O’Toole inn i mindre roller.

[Les mer]
Bronson

Bronson

Hva skal man kalle dette? En biografisk krim, kanskje, om en høyst reell person som opprinnelig het Michael Peterson og som etter oppvekst i en respektabel engelsk middelklassefamilie på seksti- og syttitallet avanserte til å bli Charles Bronson, en av Englands mest voldelige og fryktede fanger.

[Les mer]
Brud i sort

Brud i sort

Den franske nybølgeregissøren François Truffauts Brud i sort er et godt eksempel på hva som skal til for å lage kvalitetsfilm.

[Les mer]

Cardboard Memories

Sjusk over hele linjen her. Dårlig billedkvalitet på DVD-utgivelsen, dvask, visuelt fattig regi og en uinspirert Broderick i hovedrollen. Likevel har filmen en viss sjarm og er litt medrivende, der den følger en journalist (Broderick) som har fått store problemer med både konsentrasjon og hukommelse etter en hjernerystelse. Han har derfor mange av de samme problemer som sin presenile far (Alda)

[Les mer]
Carlos

Carlos

Der Steven Spielberg ga oss den internasjonale terrorkrigen fra Mossads side i München (2005), får vi her en rapport fra den «andre» siden, gjennom historien om den internasjonale superterroristen Carlos, også kalt Sjakalen, som ofte kjempet for palestinernes sak. Sammen med den tettpakkede, hardtslående Baader Meinhof (Uli Edel, 2008) og Steven Soderberghs reportasje-aktig nøkt

[Les mer]
Chuck - sesong 2

Chuck - sesong 2

Chuck-serien ble en respektabel hit for tv-selskapet NBC, og i sin andre sesong har episodeantallet vokst fra 13 til 22.

[Les mer]
Oceans

De blå hav

[Les mer]

De urørlige

De urørlige er en fransk komedie om vennskap og klasseskille. Her får du ironi og masse humor om et umulig vennskap med masse erting og gledesspredende kommentarer.

[Les mer]
Dorian Gray

Dorian Grey

Filmen er basert på Oscar Wildes berømte roman ”Bildet av Dorian Gray”.

[Les mer]
Falco

Falco

Denne spillefilmen forteller historien om østerrikeren Johann Hölzel, som ble kjent på åttitallet under artistnavnet Falco.

[Les mer]
Gran Torino

Gran Torino

Clint Eastwood spiller den innesluttede, fremmedfryktende og gryntende Walt, som må ta loven i egne hender etter å ha lært at han har mer til felles med sine asiatiske innvandrernaboer enn sin egen familie.

[Les mer]
Havfruen fra Mississippi

Havfruen fra Mississippi

To av fransk films mest kjente stjerner, Catherine Deneuve og Jean-Paul Belmondo, har hovedrollene i dette krimdramaet.

[Les mer]
Hevnen

Hevnen

En Kurt Wallander-film på det jevne er kanskje bedre å slå i hjel kvelden med enn mye annet?

[Les mer]
Howl

Howl

[Les mer]

Inception

Det er nesten for mye å forholde seg til i denne intrigemessig sinnssvakt kompliserte filmen – derfor er en Blu-ray et ypperlig verktøy der vi kan spenne oss fast, for fullt ut å sette pris på snedigheten i Christopher Nolans pumpende maskin av en film.

[Les mer]
Jonah Hex

Jonah Hex

Én ting skal Jonah Hex ha; den varer bare i 70 minutter.

[Les mer]
Klassen

Klassen

Den mest fremtredende tanken som slår en når en ser Klassen, er: “Var vi også så jævlige?!?”

[Les mer]
Kåre Hedebrant spiller Oskar i

La den rette komme inn

Tolvårige Oscar får en ny nabo og venn i den tilsynelatende jevngamle Eli, som i virkeligheten er en over 200 år gammel vampyr.

[Les mer]

Last Chance Harvey

[Les mer]
Law Abiding Citizen

Law Abiding Citizen

Actionfilmen Law Abiding Citizen har mer å by på enn man kanskje skulle tro i utgangspunktet.

[Les mer]
Lemmy

Lemmy

[Les mer]

Life on Mars – sesong 2

Politioverbetjenten Sam Tyler blir en dag utsatt for en ulykke. Når han våkner opp fra den, befinner han seg plutselig i 1973. ”Er jeg gal? Ligger jeg i koma? Eller har jeg faktisk reist tilbake i tid?” spør han seg i seriens vignett.

[Les mer]

Little Britain USA

Det som er dumt med Little Britain, er at det er altfor få episoder. I hvert fall i denne ”amerikanske” sesongen, hvor vi får servert skarve seks avsnitt. det er ikke nok! For når du først har satt i gang med å se på Little Britain, så er det lite annet som frister.

[Les mer]
Mannen som elsket kvinner

Mannen som elsket kvinner

"Kvinnens ben er passeren som måler opp jorden!". Dette er de første ordene vi hører fra hovedpersonen i Mannen som elsket kvinner. Og istedenfor å lage et endimensjonalt portrett av en skjørtejeger, har Truffaut fanget det hele inn på langt mer finurlig vis.

[Les mer]
Maos siste danser

Maos siste danser

Hvis det er noe historien viser som problematisk for dansefilmer, så er det nettopp balansen mellom et ålreit plot og gode dansesekvenser.

[Les mer]

Observe and Report

[Les mer]
Paranormal Activity 2

Paranormal Activity 2

[Les mer]
Edward Norton og Jon Voight i Pride and Glory

Pride and Glory

Ray Tierney er ansatt i New-York-politiet. Det samme er faren, broren og svogeren. Tierney etterforsker en komplisert sak der det gradvis viser seg at flere av hans familiemedlemmer er involvert. På den gale siden av loven. Han presses til å velge: Lojalitet mot familien – eller politistyrken?

[Les mer]
Rain Man

Rain Man

[Les mer]

Role Models

Tid for bromantikk! Paul Rudd, kjent fra kompiskomediene I Love You, Man og Knocked Up, har selv vært med på å skrive manuset til dette siste tilskuddet til ”bromance”-bølgen.

[Les mer]
Sherlock og Watson i BBC-serien Sherlock.

Sherlock - sesong 1

[Les mer]
Siste stopp 174

Siste stopp 174

Regissør Barreto har i Siste stopp 174 grepet fatt i en virkelig historie fra et gisseldrama i Brasil.

[Les mer]
Siste tango i Paris

Siste tango i Paris

[Les mer]
Slipp Jimmy Fri (2006)

Slipp Jimmy fri

Christopher Nielsens legendarisk dyre kultfilm har endelig blitt sluppet på hjemmemarkedet i en anstendig utgave.

[Les mer]
Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire - Han som hadde svar på alt

Slumdog Millionaire forener det beste av to verdener og framstår som et mesterverk.

[Les mer]
Stone

Stone

[Les mer]
Stone of Destiny

Stone of Destiny

Stone of Destiny er en gammel skotsk kroningsstein og et symbol for skotsk frihet og nasjonalisme. Sammen med noen få allierte venner planlegger Ian å bryte seg inn i Westminster Abbey hvor det omtalte nasjonalmonumentet ligger utstilt. Siden dette er i en tid før overvåkningskameraer og alarmsystemer, er det bare å dra til London, spasere inn i Westminster Abbey og ta den med seg.

[Les mer]
George Clooney i The American

The American

[Les mer]
Cameron Diaz i The Box.

The Box

Hva gjør du om noen tilbyr deg én million dollar i bytte mot at et tilfeldig menneske må dø?

[Les mer]
Mark Ruffalo og Adrien Brody i The Brothers Bloom

The Brothers Bloom

Det som er dumt med fantastiske auteurer som Quentin Tarantino og Baz Luhrman, er at de inspirerer til så fryktelig mye middelmådighet. Det er jo forståelig at flere vil ha sin bit av kaka når man ser at det faktisk går an å være tro mot sin kunstneriske integritet og fortsatt lage filmer som er publikumsvinnere. Men samtidig synes jeg altså at enkelte kan spare seg bryet med å blotte for mye a

[Les mer]
The Harder They Come

The Harder They Come

Jamaicas aller første spillefilm er, kanskje som forventet, en riktig sopihop-haug av godt og mindre godt.

[Les mer]
The Kids Are All Right

The Kids Are All Right

Ikke rart at denne filmen har fått Oscar-nominasjoner for beste hovedrolle (Annette Bening) og beste mannlige birolle (Mark Ruffalo).

[Les mer]
The Wire

The Wire

The Wire er en tv-serie som sniker seg inn under huden din. Nesten uten at du merker det. For på den ene siden er den lavmælt, tilbakeholden og selsom. Men samtidig inneholder den en sylskarphet og slagkraft nærmest uten sidestykke. Det er sjelden at man merker at en tv-serie – eller film, for den saks skyld – får ligge og marinere i din underbevissthet og nesten forandre måten en tenke

[Les mer]
The Wrestler

The Wrestler

Robin Ramzinski, i bryterringen kalt Randy "The Ram" Robinson, (Rourke) har sett sine beste dager i den underlige sporten som kalles wrestling, og som er en slags brutalisert utgave av bryting. Et av poengene med ”sporten” er at bryterne utfører tildels halsbrekkende stunts med og mot hverandre. Anklagene har i årevis gått på at det hele er lureri, at bryterne er allierte og bare later som.

[Les mer]
En morder går løs - The Yorkshire Ripper Trilogy: 1974

The Yorkshire Ripper Trilogy

Det er ingen som kan lage krim som britene. De har liksom sin helt egne evne til å skape langsom spenning og detaljert ettertenksomhet. De er ikke så opptatt av fart og spenning, men heller av å ta seg sin tid. Og i The Yorkshire Ripper Trilogy ( En morder går løs, Savnet og Av jord er du kommet) overgår de nesten seg selv i denne velporsjonerte og nøysomme spinningen av

[Les mer]
Tora! Tora! Tora!

Tora! Tora! Tora!

Den amerikanske klassikeren Tora! Tora! Tora! fra 1970 er verdt et gjensyn.

[Les mer]
Ben Stiller og Eddie Murphy i Tower Heist (foto: UIP)

Tower Heist

Tower Heist er en bra actionfilm med det du forventer av dem.

[Les mer]
Unstoppable

Unstoppable

[Les mer]
Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Vicky og Cristina er to unge kvinner, ulike av gemytt, men like fullt nære venner, som skal tilbringe sommeren sammen i Barcelona. De møter maleren Juan Antonio, og han forfører begge jentene etter tur. Når sommeren er over, vender alle tilbake til den vante folden.

[Les mer]
Watchmen

Watchmen

Etter at mange kjente filmskapere måtte gi opp, har 300-regissør Zack Snyder omsider klart å få festet Moore og Gibbons’ legendariske tegneserie Watchmen til lerretet. Ved nærmest å kopiere den, rute for rute.

[Les mer]
Whatever Lola Wants

Whatever Lola Wants

Lola er en talentfull ung jente som bor i New York og drømmer om et liv som danser. Det er imidlertid mange som konkurrerer med henne om rollene, og hun må tjene til livets opphold som postbud.

[Les mer]
 
 

Annonse