Tema

Valerian

Agenter i tid og rom

4. august kommer Valerian and the City of a Thousand Planets på norske kinoer. Med et budsjett på over 1.5 milliarder kroner er det den dyreste europeiske filmen noen sinne, og forventningene strekker seg mot stjernene.

[Les mer]

Monstre og giganter i film

Monstrenes og gigantenes æra

Nye aktører tar opp kampen mot dagens dominerende filmunivers befolket av tegneseriehelter. Vi er nå inne i monstrenes æra med nye universer bestående av kjempende giganter og moderniseringer av klassiske monstre.

[Les mer]
 

Alien: Covenant

«Alien: Covenant» - tilbake til skrekkens røtter

Det tok Ridley Scott over 30 år å vende tilbake til sitt Alien-univers med Prometheus. I Alien: Covenant, den første i en ny trilogi, kommer enda flere svar på hvor vesenene kommer fra.

[Les mer]

Norsk horror

Den norske horrorbølgen

 

Kopierer de norske horrorfilmene den amerikanske oppskriften for å vekke følelsen av skrekk i publikum?

[Les mer]
 

Oscar

Oscars finurlige verden

 

Alt du vil vite om Oscar: Vinneroppskriften, hvem bestemmer - og hvem er snytt for Oscar.

[Les mer]
 

Skrekkfilm

Ringer og sykluser

 

I kinoaktuelle Rings gjenoppstår karakteren Samara, og videokassettens forbannelse har fått en teknologisk oppgradering. Opphavet bak fenomenet derimot er flere hundre år gammelt.

[Les mer]
 

Før filmen fikk farger

Nåde, nonner og djevler

 

Polsk film, nonner og klostre er i vinden gjennom Anne Fontaines Agnus dei og fjorårets Ida av Pawel Pawlikowki. Vi byr på et moraldrama som kjemper seg fram til religiøs renhet, og en åndelig skrekkfilm der en hel nonneorden blir besatt av demoner.

[Les mer]
 

Før filmen fikk farger

En jazzmusikers vekst og fall

 

Kirk Douglas fylte nylig 100 år. I den anledning henter vi frem en klassisk Hollywood-film med ham som jazzmusikkens svar på Bobby Fischer, i en film med stor sosial samvittighet og dristighet rundt homofili.

[Les mer]
 

Norsk film

Den norske psyken

 

Filmspråket har uendelige muligheter gjennom sin formidling. Der det ikke ytres ord, kan et hav av stemninger og følelser fortelles.

[Les mer]
 

Før Filmen Fikk Farger

Cowboyer i solnedgang

 

Kinoaktuelle Neon Bull utspiller seg i rodeo-miljø i Sør-Amerika – en perfekt anledning til å trekke fram tre klassiske svart-hvitt-verker om ritualiserte kamper mellom mennesker og dyr, der fortidens idealer og kulturkoder blir opprettholdt i en moderne verden.

[Les mer]

Andre aktuelle tema


Året det løsnet for homofilmen
[Les mer]
 
3 teaterperler fra 30-tallet
[Les mer]
 
Arne Skouens krig
[Les mer]
 

Søk etter tema

 
 

Annonse