Tema

Nyttårsfilmer

Tidenes beste nyttårsfilmer

Jula er tid for tradisjoner, og hvert år trykker nesten samtlige filmmagasiner de samme listesakene om de samme gamle julefilmene, om og om igjen. For å bryte opp denne inntørka skikken, tenkte vi å gjøre noe fullstendig annerledes i år: Vi lister opp nyttårsfilmer istedenfor.

[Les mer]

Wam og Vennerød

Opprør og karneval

Wam og Vennerøds fargerike og spissformulerte filmer var aldri ment å være nøktern sosialrealisme, men er isteden preget av et opprørsk mot i både form og innhold.

[Les mer]
 

Søppelautører

Verdens dårligste filmer

Tommy Wiseau er kjent for å ha regissert verdens dårligste film: The Room. Kampen om tittelen som verdens verste, strekker seg derimot langt tilbake.

[Les mer]

Før filmen fikk farger

Arne Skouens krig

 

Det er få direkte krigshandlinger i norsk film. Historier som utspiller seg under Den annen verdenskrig kalles heller for okkupasjonsdramaer.

[Les mer]
 

ANDRZEJ WAJDA

Hommage à Andrzej Wajda

 

Det er gått ett år siden nasjonalromatikeren med et universelt budskap døde.

[Les mer]
 

Gamle filmer i ny drakt

Resirkulert

 

I høst er hele syv av filmene på det kommende kinoprogrammet nyinnspillinger. Er originalfilmene eller kildematerialet virkelig så godt at det bør bli fortalt på nytt eller er det idétørke og mangel på kreativitet?

[Les mer]
 

Politikorrupsjon

Korrupsjon er best på film

 

Den tidligere politimannen Eirik Jensen ble i dag dømt i til 21 års fengsel. For filmskapere er ikke politikorrupsjon noe ukjent tema. Her er de beste innen sjangeren.

[Les mer]
 

Valerian

Agenter i tid og rom

 

4. august kommer Valerian and the City of a Thousand Planets på norske kinoer. Med et budsjett på over 1.5 milliarder kroner er det den dyreste europeiske filmen noen sinne, og forventningene strekker seg mot stjernene.

[Les mer]
 

Monstre og giganter i film

Monstrenes og gigantenes æra

 

Nye aktører tar opp kampen mot dagens dominerende filmunivers befolket av tegneseriehelter. Vi er nå inne i monstrenes æra med nye universer bestående av kjempende giganter og moderniseringer av klassiske monstre.

[Les mer]
 

Alien: Covenant

«Alien: Covenant» - tilbake til skrekkens røtter

 

Det tok Ridley Scott over 30 år å vende tilbake til sitt Alien-univers med Prometheus. I Alien: Covenant, den første i en ny trilogi, kommer enda flere svar på hvor vesenene kommer fra.

[Les mer]

Andre aktuelle tema


Den norske horrorbølgen
[Les mer]
 
Oscars finurlige verden
[Les mer]
 
Ringer og sykluser
[Les mer]
 

Søk etter tema

 
 

Annonse