Premiere 15.09.2017

Thelma

Grøss på Triers vis

 

Med Thelma beveger Joachim Trier seg ut i det overnaturlige, uten å miste verken realismen eller estetikken fra sine tidligere filmer. 

[Les mer]
 

Premiere 15.09.2017

Jordmoren

Fransk filmsjarm

 

Det er  alltid en fornøyelse å oppleve den tidoble Cesar-vinneren Catherine Deneuve på det store lerretet.

[Les mer]
 

Premiere 08.09.2017

The Beguiled

Slangen i paradis

 

Sofia Coppola film er et stilistisk lite mesterverk.

[Les mer]
 

Premiere 01.09.2017

47 Meters Down

Hai-skrekk

 

47 Meters Down kan minne om B-filmer fra åttitallet spilt inn på lavbudsjett – hvor vakre mennesker gjør dumme ting - men filmen har absolutt også sine kvaliteter.

[Les mer]

Premiere 01.09.2017

The Hitman's Bodyguard

Pinlig dårlig

The Hitman's Bodyguard følger en velkjent Hollywood-oppskrift i denne usedvanlig forutsigbare actionkomedien av buddy-typen.

[Les mer]

Premiere 25.08.2017

Rivalene

Et ego større enn kunsten

To norske skuespillere i en dansk film er så sjeldent at bare det er grunn nok til å heise flagget.

[Les mer]
 

Premiere 11.08.2017

The Trip to Spain

Kulinarisk roadmovie

Det er få ting i livet som er hyggeligere en stort måltid sammen med gode venner. Derfor er et gjensyn med Rob Brydon og Steve Coogan i gastrokomedieserien The Trip en hyggelig opplevelse.

[Les mer]

Premiere 04.08.2017

Den andre siden av håpet

Kaurismäki briljerer

 

Den andre siden av håpet er en vakker naiv saga om godhet og menneskelighet - med kjærlighet til vår tids filleproletariat – enten de er flyktninger eller forfyllet sosialklientell.

[Les mer]
 

Premiere 14.07.2017

Pop Aye

Sjarmerende roadmovie

 

En sjarmerende annerledes roadmovie. En fascinerende fortelling om bromance mellom en desillusjonert middelaldrende mann og en elefant.

[Les mer]
 

Premiere 14.07.2017

Souvenir

Banal og vakker feelgood

 

Isabelle Huppert leverer alltid som skuespillerinne, også i denne smått banale historien om en eldre kvinne og en ung mann.

[Les mer]
 

Premiere 07.07.2017

Jaques – Havets erobrer

Dypdykk i et menneskes liv

 

Livet til den franske eventyreren, dykkeren, oceonografen og filmskaperen Jacques-Yves Cousteau er vel verdt en film.

[Les mer]

Premiere 07.07.2017

Liv til de levende

Vellaget om vanskelig tema

 

Liv til de levende er en fortelling om livets skjørhet – om hvordan en persons død kan gi livet tilbake for andre.

[Les mer]
 

Premiere 30.06.2017

Fra balkongen

Livsfilosofi på tomgang

 

Ole Giævers filosoferinger blir for mange, lange og uinteressante til å bære spillfilmslengden – resultatet kunne blitt en god novellefilm.

[Les mer]
 

Premiere 23.06.2017

Cézanne og Zola

Vennskap som brister

 

Cézanne og Zola er en film først og fremst om et livslangt vennskap som brister – kunstnerne Cézanne og Zola blir dessverre en parentes i en ellers vakker film.

[Les mer]
 

Premiere 16.06.2017

En smak av lykke

Galskapens Thelma og Louise

 

Dette er den reneste lykkepillen i en tid hvor alt er for alvorlig til å spøkes med og folk føler seg krenket for det minste.

[Les mer]
 

Premiere 16.06.2017

I  am not Your Negro

Dokumentarfilm på sist beste

 

”Verden er ikke hvit, den har aldri vært hvit. Hvit er en metafor for makt” slår den Oscar-nominerte dokumentaren fast.

[Les mer]
 

Premiere 23.06.2017

Cézanne og Zola

Vennskap som brister

 

Dette er historien om forholdet mellom to av Frankrikes store kunstnere – overklassesønnen Paul Cézanne og den italienskfødte arbeiderklassegutten Émile Zola som vokser opp sammen i sørfranske Aix-en-Provence.

[Les mer]
 

Arkiverte anmeldelser


Cézanne og Zola

[Les mer]
 
En smak av lykke

[Les mer]
 
I  am not Your Negro

[Les mer]
 
Cézanne og Zola

[Les mer]
 
Prinsesse Mononoke

[Les mer]
 
The Mummy

[Les mer]
 
Baywatch

[Les mer]
 
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

[Les mer]
 
Alien: Covenant

[Les mer]
 
DRIB

[Les mer]
 
Sieranevada

[Les mer]
 
Richard Storken

[Les mer]
 
»Arkivside med alle anmeldelser

Søk etter anmeldelser

 
 

Annonse