Premiere 23.05.2018

Solo: A Star Wars Story

Kjedelig Solo-løp

 

Ron Howard har laget en visuelt slående film, men som handlingsmessig er nokså uinteressant.

[Les mer]
 

Premiere 11.05.2018

Ordets makt

Glimrende lynkurs i retorikk og krenkelse

 

Ordets makt tar tak i krenkelsesdebatten. Filmen letter på trykket med humor og og stilsikre kommentar.

[Les mer]
 

Premiere 11.05.2018

Huset ved sjøen

Familiedrama i Provence

 

Huset ved sjøen er et kammerdrama med handlingen lagt til en rosmarinduftende provençalsk landsby nær Marseille - hvor mesteparten av befolkningen har solgt husene og forlatt stedet.

[Les mer]
 

Premiere 04.05.2018

Sommerbarn

Islandsk magi

 

Sommerbarn er spillefilmdebuten til den islandske regissøren Gudrun Ragnarsdottir, og det er en solid start på filmkarrieren. 

[Les mer]

Premiere 27.04.2018

Isle of Dogs

En riktig lekkerbisken av en film

Wes Anderson er en filmskaper som gang på gang bryter grenser. Isle of Dogs, åpningsfilmen på filmfestivalen i Berlin, er en eksentrisk og oppfinnsom fortelling.

[Les mer]

Premiere 25.04.2018

Avenger: Infinity War

Marvels stjernelag på krigsstien

Det har vært store foreventinger til Avenger: Infinity War med Marvels stjernelag av superhelter superhelter.

[Les mer]
 

Premiere 27.04.2018

Dobbelt begjær

Leken kjærlighetsfilm fra Francois Ozon

En fransk film av god klasse, klassisk i sitt ytre rammeverk, moderne i sitt innhold.

[Les mer]

Premiere 20.04.2018

Loving Vincent

Lidenskap og fortvilelse

 

Er fargesprakende, teknisk fascinerende og en tidvis rørende fortelling om van Goghs skaperglede, lidenskap og fortvilelse.

[Les mer]
 

Premiere 27.04.2018

Filmstjerner dør ikke i Liverpool

Fantastisk skuespill

 

Annette Bening gir en imponerende tolkning av den døende Gloria Grahame.

[Les mer]
 

Premiere 20.04.2018

The Place

Kynisme og dobbeltmoral

 

Paolo Genovese graver i psykologien bak sine karakterer og fokusere  på karakterenes mørke sider.

[Les mer]
 

Premiere 29.09.2017

Mountain

Store høyder med lite dybde

 

Dokumentaren Mountain byr på pustberøvende bilder av fjell og folk som bestiger dem, men er ikke like mektig som filmopplevelse. 

[Les mer]

Premiere 20.04.2018

Death Wish

En unødvendig film

 

I en tid hvor vi nesten daglig leser om skoleskytinger og våpenvillmenn på nyhetssidene, så er dette muligens ikke den mest politisk korrekte filmen.

[Les mer]
 

Premiere 13.04.2018

Phantom Thread

Elegant og lekent kammerspill fra P. T. Anderson

 

I all sin tilkneppede eleganse, er Phantom Thread en overraskende leken og morsom film.

[Les mer]
 

Premiere 13.04.2018

Hannah

Hannah og hennes familietragedie

 

Hannah er en studie i undertrykte følelser og tilbakeholdt informasjon, som likevel er litt for resignert for sitt eget beste.

[Les mer]
 

Premiere 06.04.2018

Det tredje mordet

Nippon Noir

 

 Mesterregissøren Hirokazu Koreeda, kjent for sine kritikerroste familiedramaer, har denne gangen laget en glimrende noir som stadig overrasker.

[Les mer]
 

Premiere 06.04.2018

The Death of Stalin

Djevelsk god

 

The Death of Stalin er et fyrverkeri av en satire som oser av skuespillerglede og intelligent humor.

[Les mer]
 

Premiere 06.04.2018

Gringo

Actionkomedie på høyoktan

 

Gringo evner å underholde, men de ville vært tjent på å spare litt på energien slik at vi får noen pusterom underveis.

[Les mer]
 

Arkiverte anmeldelser


Hannah

[Les mer]
 
Det tredje mordet

[Les mer]
 
The Death of Stalin

[Les mer]
 
Gringo

[Les mer]
 
Hatets vugge

[Les mer]
 
120 slag i minuttet

[Les mer]
 
Tomb Raider

[Les mer]
 
Trondheimsreisen

[Les mer]
 
Lady Bird

[Les mer]
 
Røverdatter

[Les mer]
 
Insyriated

[Les mer]
 
Utøya 22. juli

[Les mer]
 
»Arkivside med alle anmeldelser

Søk etter anmeldelser

 
 

Annonse