Intervju

Kristine Knudsen

«Richard Storken» erobrer verden

Produsent Kristine Knudsen står bak Norges største filmsuksess i år. Animasjonsfilmen Richard Storken er stort sett solgt til hvert eneste land som er medlem av FN – og det før den var ferdig.

[Les mer]

Severin Eskeland

Skrekkelig hevnlyst

- Der andre ikke en gang tør å anmelde overgrep, gjør hovedkarakteren her det mange tenker, sier filmskaper Severin Eskeland.

[Les mer]
 

Izer Aliu og Khalid Maimouni

De ustoppelige

 

Fluefangeren-regissør Izer Aliu og produsent Khalid Maimouni har laget tre filmer sammen tidligere og har to til på gang. - Man kan ikke sitte og vente på at pengene kommer. Har vi en god idé så lager vi filmen uansett, sier de to.

[Les mer]
 

Jorunn Myklebust Syversen og Anders Baasmo Christiansen

Frustrert mann med øks

 

Når du ikke lenger klarer å holde takt med storbyens kvernende rytme, kan det virke forførende å drømme seg bort til et harmonisk liv i utkantnorge.

[Les mer]

Isabelle Huppert

Franske følelser

 

Isabelle Huppert er en gjenganger på filmfestivalen i Marrakech. Denne gangen for å hylle Paul Verhoeven – regissøren av Elle – som fikk festivalens ærespris.

[Les mer]
 

Kristoffer Joner

En fars forbudte følelser

 

- Alle kan på en dårlig dag ha smakt på den skamfylte følelsen: "Hva om du ikke hadde det barnet?" sier Kristoffer Joner. Nå spiller han adoptivfaren Kjetil i Arild Andresens nye drama Hjertestart.

[Les mer]
 

Jason Isaacs

Kriger og trollmann

- Selv når jeg skal spille en trollmann forsøker jeg å være en ekte trollmann. Jeg prøver alltid å påvirke publikum, sier Jason Isaacs som nå er kinoaktuell i Gore Verbinskis A Cure for Wellness, men ellers er mest kjent for krigsroller.

[Les mer]
 

Ingrid Olava

Reglene for frihet

 

– Jeg ønsker å gjøre det som føles gøy og sant i øyeblikket, istedenfor å være strategisk i den ene eller andre retningen, sier Ingrid Olava.

[Les mer]
 

Stig Svendsen

Jakten på sannheten - og norsk naivisme

 

Stig Svendsen åpner filmåret 2017 med Kings Bay – en politisk thriller med gruveulykken på Svalbard i 1962 som bakteppe. 21 gruvearbeidere døde og regjeringen Gerhardsen måtte gå av. Årsaken til ulykken er aldri blitt klarlagt.

[Les mer]
 

Ken Loach

Mellom sprekkene

 

Ken Loach er en filmskaper som ikke er redd for å sparke borti politiske vepsebol, og hans siste film Jeg, Daniel Blake er intet unntak.

[Les mer]

Andre aktuelle intervjuer


Knivskarp Hollywood-debut
[Les mer]
 
En hyllest til musikalen
[Les mer]
 
Valkyrien – en pustende organisme
[Les mer]
 

Søk etter intervjuer

Nytt nummer!

REGLENE FOR FRIHET

– Jeg ønsker å gjøre det som føles gøy og sant i øyeblikket, istedenfor å være strategisk i den ene eller andre retningen, sier INGRID OLAVA. I januar dukker hun opp i en av rollene i Kim Hiorthøys spillefilmdebut The Rules for Everything, snaut to måneder før hun feirer tiårsjubileum som plateartist.
 
 

Annonse