Intervju

Jason Clarke

Et liv i verdenshistorien

Australske Jason Clarke har hovedrollen som Reinhardt Heydrich i The Man with the Iron Heart – om likvidasjonen av den tyske nazilederen i Praha under andre verdenskrig. Seinere i år blir han å se som Ted Kennedy i Chappaquiddick.

[Les mer]

Kristine Knudsen

«Richard Storken» erobrer verden

Produsent Kristine Knudsen står bak Norges største filmsuksess i år. Animasjonsfilmen Richard Storken er stort sett solgt til hvert eneste land som er medlem av FN – og det før den var ferdig.

[Les mer]
 

Severin Eskeland

Skrekkelig hevnlyst

 

- Der andre ikke en gang tør å anmelde overgrep, gjør hovedkarakteren her det mange tenker, sier filmskaper Severin Eskeland.

[Les mer]
 

Izer Aliu og Khalid Maimouni

De ustoppelige

 

Fluefangeren-regissør Izer Aliu og produsent Khalid Maimouni har laget tre filmer sammen tidligere og har to til på gang. - Man kan ikke sitte og vente på at pengene kommer. Har vi en god idé så lager vi filmen uansett, sier de to.

[Les mer]

Jorunn Myklebust Syversen og Anders Baasmo Christiansen

Frustrert mann med øks

 

Når du ikke lenger klarer å holde takt med storbyens kvernende rytme, kan det virke forførende å drømme seg bort til et harmonisk liv i utkantnorge.

[Les mer]
 

Isabelle Huppert

Franske følelser

 

Isabelle Huppert er en gjenganger på filmfestivalen i Marrakech. Denne gangen for å hylle Paul Verhoeven – regissøren av Elle – som fikk festivalens ærespris.

[Les mer]
 

Kristoffer Joner

En fars forbudte følelser

- Alle kan på en dårlig dag ha smakt på den skamfylte følelsen: "Hva om du ikke hadde det barnet?" sier Kristoffer Joner. Nå spiller han adoptivfaren Kjetil i Arild Andresens nye drama Hjertestart.

[Les mer]
 

Jason Isaacs

Kriger og trollmann

 

- Selv når jeg skal spille en trollmann forsøker jeg å være en ekte trollmann. Jeg prøver alltid å påvirke publikum, sier Jason Isaacs som nå er kinoaktuell i Gore Verbinskis A Cure for Wellness, men ellers er mest kjent for krigsroller.

[Les mer]
 

Ingrid Olava

Reglene for frihet

 

– Jeg ønsker å gjøre det som føles gøy og sant i øyeblikket, istedenfor å være strategisk i den ene eller andre retningen, sier Ingrid Olava.

[Les mer]
 

Stig Svendsen

Jakten på sannheten - og norsk naivisme

 

Stig Svendsen åpner filmåret 2017 med Kings Bay – en politisk thriller med gruveulykken på Svalbard i 1962 som bakteppe. 21 gruvearbeidere døde og regjeringen Gerhardsen måtte gå av. Årsaken til ulykken er aldri blitt klarlagt.

[Les mer]

Andre aktuelle intervjuer


Mellom sprekkene
[Les mer]
 
Knivskarp Hollywood-debut
[Les mer]
 
En hyllest til musikalen
[Les mer]
 

Søk etter intervjuer

 
 

Annonse