Intervju

Ziad Doueiri

Forbanna Oscar-kandidat

Oscar-nominerte Ziad Doueiri er forbanna på den propalestinske bevegelsen BDS som vil nekte Kygo og andre popstjerner å spille i Israel.

[Les mer]

Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen

INN I SJELEN

Filmparet Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen lever sammen både privat og gjennom filmene. Han bak og hun foran kamera. Deres nye film Now It´s Dark er en ung kvinnes personlige reise gjennom Stavanger-natten.

[Les mer]
 

Atle Antonsen

- Det er det jeg har gjort hele livet: jakte på latter

 

I 1972 kom Norske Byggeklosser, hvor Rolv Wesenlund spilte ikke mindre enn 8 roller. Nå er oppfølgeren på kino, hvor Atle Antonsen spiller 11 forskjellige roller.

[Les mer]
 

John Carroll Lynch

Debuterer med Harry Dean Stantons svanesang 

 

- Vi tenkte aldri på noen annen til rollen. Hadde Harry sagt nei, hadde vi ikke laget filmen, sier John Carroll Lynch om sin regidebut Lucky – hvor Harry Dean Stanton spiller sin siste rolle. 

[Les mer]

Steven Spielberg

KAMPEN OM SANNHETEN

 

Er The Post en ørefik til Donald Trump? Steven Spielberg stusser litt til over spørsmålet mitt og sier:  - Jeg ser det ikke som en ørefik. Den er som en blomsterbukett som journalister kan plukke ut. 

[Les mer]
 

Juliette Binoche

– Man kan ikke kaste seg inn i et nytt forhold bare for å døyve egen kjærlighetssorg

 

Kinoaktuelle Juliette Binoche (53) står ved et veiskille i karrieren. – Jeg trenger å gå nye veier. Jeg kan ikke bare gjenta meg selv, sier den franske filmstjernen.

[Les mer]
 

Aku Louhimies

Har fanget krigens redsel

En million finner har vært på kino i vinter og sett krigsfilmen Ukjent soldat. Det gjorde filmen til den mest sette nordiske filmen i 2017. Ingen andre er i nærheten.

[Les mer]
 

Cillian Murphy

VERBAL BOKSEKAMP - og subtile fornærmelser

 

I kinoaktuelle The Party ankommer Cillian Murphy middagsselskapet og går rett inn å badet og drar et par striper kokain. Derfra går historien over i en svart komedie.

[Les mer]
 

Ingar Helge Gimle

Rett vest - i kvinneklær

 

Han har vært politimann, Sven O.Høiby, finansminister i Emmy-vinneren Mammon II og har hatt Absolutt blåmandag. Nå går det Rett vest med Ingar Helge Gimle som transe i Henrik Martin Dahlsbakkens nye roadmovie.

[Les mer]
 

Harald Zwart

ZWART KRIG

 

Når Harald Zwart nå går inn i andre verdenskrig med Den 12. mann, så gjør han det med kona Veslemøy ved sin side – han som regissør og hun som produsent.

[Les mer]

Andre aktuelle intervjuer


Den makabre filmkunstens mester
[Les mer]
 
SYNNØVE MACODY LUND ER HJEMSØKT
[Les mer]
 
På sporet av en klassiker
[Les mer]
 

Søk etter intervjuer

 
 

Annonse