Filmfakta

Originaltittel: 47 Meters Down
Med: Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine
Manus: Johannes Roberts, Ernest Riera
Regi: Johannes Roberts
Genre: Skrekkfilm
Produksjonsår: 2016
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t. 29 min.
Distribusjon: Selmer Media
Premiere: 01.09.2017

Hai-skrekk

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 01.09.17

47 Meters Down kan minne om B-filmer fra åttitallet spilt inn på lavbudsjett – hvor vakre mennesker gjør dumme ting - men filmen har absolutt også sine kvaliteter.

Selv om dette ikke akkurat er noen ny Haisommer er den til tider spektakulær og skremmende – selv om handlingen er aldri så forutsigbar. To søstre, Lisa (Mandy Moore) og Kate (Claire Holt) er på ferie sammen til Mexico. Den ene av dem har blitt dumpet av kjæresten og de er på jakt etter opplever som kan få tankene bort fra bruddet. Når de blir invitert på haisafari er det vanskelig å si nei. Med  oksygenflasker på senkes de under havoverflaten i et stålbur samtidig som hai lokkes til  stedet med død fisk og slakteavfall. Når vaieren som holder buret ryker – ender de to på 47 meters dyp. Fra nå er det en kamp mot klokka for å overleve - oksygenet på flaskene blir mindre, redningen lar vente på seg og haiene sirkler stadig nærmere.

Filmen var egentlig tenkt rett på dvd av Weinstein-brødrenes sjangerfilmselskap Dimension Film, men grunnet suksessen med fjorårets haifilm The Shallows har den fått en fortjent kinodistribusjon.

Regissør Johannes Roberts viser seg som en mann som kan håndverket og han har fått mye ut av et lite budsjett. Spesialeffektene og haiene er til tider riktig så skremmende. Problemet til  Roberts er det altfor forutsigbare manuset. Som enkel tidtrøyte til cola og popkorn fungerer 47 Meters Down utmerket.

 
 

Annonse