Filmfakta

Originaltittel: The Hitman's Bodyguard
Med: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Gary Oldman
Manus: Tom O'Connor
Regi: Patrick Hughes
Genre: Action / Komedie
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t. 58 min.
Distribusjon: United International Pictures
Premiere: 01.09.2017

Pinlig dårlig

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 01.09.17

The Hitman's Bodyguard følger en velkjent Hollywood-oppskrift i denne usedvanlig forutsigbare actionkomedien av buddy-typen.

Denne klassiske sjangeren har skapt glimrende filmer som Midnight Run (1988) med Robert De Niro og Charles Grodin og The Blues Brothers (1980).

I The Hitman's Bodyguard møter vi den profesjonelle livvakten Michael Bryce (Ryan Reynolds). Han blir kontaktet av sin tidligere kjæreste - Interpol-agenten Amelia Roussel (Elodi Yung). Hun trenger hjelp for å frakte den dømte massemorderen Darius Kincaid (Samuel Jackson) fra England for å vitne mot Hviterusslands diktator som står tiltalt ved Menneskerettsdomstolen i Den Haag i Nederland. Deadline for vintemålet er klokka sytten den påfølgende dag.

Kunnskapsnivået når det gjelder historie, samfunnsfag og politikk til manusforfatter Tom O’Connor ligger på et faretruende lavt nivå. Det har han forsøkt å effektivt kompenser for med kuler, krutt, biljakter og eksplosjoner i det som blir en totalt meningsløs roadmovie full av usedvanlig platt humor.

Det er ingen tvil om at regissør Patrick Hughes har fått et solid budsjett å leke seg med i tillegg et solid a-lag av skuespillere. Det er derfor ekstra trist at produsenten ikke har utstyrt ham med et skikkelig manus.

Det er vanskelig å lage gull av gråstein, men hovedrolleinnehaverne Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson gjør det beste ut av karakterene sine som massemorder og livvakt på flukt sammen. Turen deres gjennom England til Nederland er en orgie i død, kulehull, bilvrak, lik og lavpannet humor. Hadde det ikke vært for Patrick Hughes solide og effektive regi av actionscenene hadde dette vært en katastrofe av en film. Nå ender den som en en helt grei toer.

 
 

Annonse