Hva vil folk si handler om 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv.
 
Iram Haq er nok en gang tatt ut til Toronto.

Iram Haqs nye film er tatt ut til konkurranseprogrammet i Toronto

Publisert: 03.08.17

Iram Haqs andre spillefilm Hva vil folk si er en av 12 filmer som er valgt ut til å konkurrere om prisen for beste film på den internasjonale filmfestivalen i Toronto. Dette er andre gang Iram Haq blir invitert til denne viktige festivalen.

Iram Haqs første spillefilm Jeg er din, som også var den norske Oscar-kandidaten for 2013, hadde sin internasjonale premiere ved Toronto internasjonale filmfestival og vant deretter en rekke priser på filmfestivaler over hele verden.

Hva vil folk si er en av 12 filmer som er valgt ut til det prestisjetunge konkurranseprogrammet Platform i Toronto. I fjor deltok Oscar-vinneren Moonlight i denne seksjonen. Festivalens programsjef Cameron Bailey vektlegger sterke regissørstemmer når filmene til programmet blir håndplukket og Hva vil folk si skal konkurrere med noen av verdens fremste filmskapere. Bailey karakteriserer Hva vil folk si som en kraftfull film om spenningene mellom øst og vest.

Dobbeltliv

Hva vil folk si handler om 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

 

 
 

Annonse