Roger Deakins (til høyre) sammen med Sam Mendes under innspillingen av Mendes.
 

Roger Deakins åpen for å fotografere Bond 25

Tekst: Morten Steingrimsen | Publisert: 27.07.17

Den legendariske filmfotografen jobbet på Skyfall, men utelukket flere Bond-filmer. Nå kan han ha forandret mening.

Nylig ble det kjent at Bond 25 får amerikansk premiere den 8. november 2019. Cast eller regissør er foreløpig ikke kjent.

Ifølge Hollywood-nettstedet Deadline er Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) blant tre kandidater på «shortlisten» over hvem som skal regissere Bond 25. De to andre er Yann Demange (71) og David Mackenzie (Hell or High Water).

Roger Deakins regnes om en av verdens ledende filmfotografer, og har hatt foto på Villeneuve-filmene Prisoners, Sicario og Blade Runner 2049, samt andre filmer som No Country for Old Men, Fargo, The Shawshank Redemption og Bond-filmen Skyfall.

Cinema møtte fotograflegenden i forbindelse med hans mesterklasse i Oslo.

Deakins forteller at han i utgangspunktet var lite interessert i å jobbe på en Bond-film. Som brite var han naturligvis godt kjent med filmserien, og som ung så han flere av Sean Connery-filmene på kino. Men noen utpreget Bond-fan var han ikke.

– Sam Mendes måtte bruke lang tid på å overtale meg til å ha foto på Skyfall. Omsider bestemte jeg meg for å være med, fordi var et godt skrevet manus og en karakterdrevet film. Det var det som fanget interessen min. Etter Skyfall var jeg ikke interessert i å gjøre flere Bond-filmer. Skyfall var et engangstilfelle. Jeg følte at jeg hadde tilført alt jeg kunne til universet.

Men hva hvis Denis Villeneuve regisserer den neste Bond-fimen?

–  Generelt kan jeg si at jeg ønsker å jobbe på alle Denis sine filmer. Denis som Bond-regissør ville være et spennende valg. Så kanskje må jeg revurdere min opprinnelige beslutning!

 
 

Annonse