«Haisommer» er blanr filmen som kommer i VR-utgave.
 

Virtual Reality – fremtidens underholdningsplattform

Publisert: 16.07.17

Fremtidens underholdningsplattform har kommet for å bli, og den heter VR. VR, eller Virtual Reality, har de siste fem årene hatt en enorm utvikling, og det finnes knapt en plattform som ikke er optimalisert for VR-briller.

VR er en ny måte å oppleve 4D på, og lar deg bli med på en reise inn i handlingen i filmen eller spillet du har valgt. 

Hvorfor har VR blitt en suksess?

VR har vært under utvikling siden 1950-tallet, men har de siste 5 årene hatt en eksplosjon i hvem som utvikler og hva som blir utviklet, og det finnes snart ingen større person-teknologiselskaper igjen som ikke fokuserer på å skape en suksess ut av dette spennende produktet.

Mennesker har alltid jobbet mot å skape virkelighetsnære underholdningsplattformer som lar personen oppleve verden fra sin egen stue, og det begynte med fjernsynet og 3D filmer. Da internettet kom for fult til folk flest på slutten av 2000-tallet begynte underholdningen å bli på brukernes egne premisser, og den informasjonen og underholdningen man ønsker finnes kun noen tastetrykk fra stuen.

 

VR – Opplev alt fra lenestolen hjemme

I dag finnes det ingen grenser for hva man kan oppleve når man eier ett VR headset og man kan nå se på både filmer, spille live casino og dataspill med dette fantastiske tilbehøret, og mulighetene blir større for hver dag som går.

Se for deg at du kommer hjem fra jobb og kjenner at du burde oppleve noe, men egentlig ikke orker å dra ut, da kan du ta på deg VR-brillene og føle at du er midt i jungelen sammen med dyrene i den nylig filmatiserte jungelboken, eller at adrenalinet pumpes ekstra hardt rundt imens du blir sendt rett inn i handlingen i Haisommer, det er det du kan forvente i næreste fremtid.

Hva kan vi forvente i fremtiden?

Større selskaper som Netflix, Google, Facebook og Microsoft har satt ned større avdelinger for å utvikle programvare og filmer til VR, så det som eksisterer til dette i dag er kun smågrums i forhold til det som kommer i fremtiden. Netflix har også begynt å optimalisere filmer som Amelie og Haisommer for å få handlingen enda mer virkelig for forbrukeren.

Andre filmprodusenter som Warner Bros. og Paramount Pictures har også gått ut med at de er veldig interesserte i å produsere filmer for VR plattformer, slik at man i fremtiden kan forvente store spillefilmer som fungerer på VR, og det er nærliggende å tro at spillefilmer blir mer interaktive, slik at man selv tar del i handlingen.

 
 

Annonse