Forglemmelig spilladapsjon

Tekst: David Skaufjord | Publisert: 19.06.17

Hele affæren føles som å passivt observere noen andre spille dataspill i to timer, uten at de helt kommer inn i hovedhistorien.

BLU-RAY

Regi: Justin Kurzel

Med: Michael Fassbender, Michael Fassbender, Marion Cotillard og Jeremy Irons

Assassin´s Creed er filmen basert på den vellykkede spillserien med samme navn, som gjennom hvert av sine 9 spill forteller en langt bedre historie og med langt mer levende karakterer enn filmen.

Tempelriddere og snikmordere fra den myteomspunnede Assassiner-ordenen, har i århundrer kjempet mot hverandre. Kampen står om menneskenes rett til fri vilje, og nøkkelen til dette er en mytologisk artefakt kalt Edens Eple. Dette eplet ble sist observert under den spanske inkvisisjonen.

Heldigvis har Tempelridderne (les: de slemme) utviklet teknologi hvor de kan lese de genetiske minnene til etterkommerne av epletyvene. De har kidnappet en rekke snikmordere (les: de snille), og holder dem fanget for å melke minnene deres. Hvor gjør de dette? I et museum, hvor man oppbevarer alle våpnene til snikmorderordenen – sånn i tilfelle fengselsopprør.

Hvis dette høres ut som en mytologisk lapskaus, er det fordi det er akkurat det det er. Her er man aldri sikker på hvem man skal heie på, eller hvorfor, bortsett fra at man er rimelig sikre på at det må være Michael Fassbender ettersom han er på coveret.

Fassbender, som gjennom de siste årene har bevist seg som en av våre beste karakterskuespillere, har i denne filmen blitt tildelt en karakter fullstendig uten personlighet. Karakteren har evnen til å gå tilbake og gjenoppleve minnene til sin forfar, men dessverre har denne forfaren heller ikke noen personlighet. Forfaren er heldigvis god i akrobatikk, noe vår helt også plukker opp.

Vi bevitner en kamp mellom det gode og det onde, i fortid og nåtid, pakket inn i det som på papiret er gode actionsekvenser. Men både det historiske Spania og den dystopiske industrielle nåtiden lukter stramt av grønnskjerm, mellomstore studioer og halvinspirerte skuespillere, og filmen evner hverken å rekruttere nye tilhengere eller tilfredsstille fans av spillene, om man ser på responsen på det unådige internettet.

 
 

Annonse