Filmfakta

Originaltittel: Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
Med: Johnny Depp, Kaya Scodelario, Orlando Bloom, Javier Bardem, Geoffrey Rush
Regi: Espen Sandberg, Joachim Rønning
Genre: Action / Eventyr / Komedie
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t. 8 min.
Distribusjon: The Walt Disney Company Nordic
Premiere: 24.05.2017

Splitte mine bramseil for en film

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 22.05.17

Espen Sandberg og Joachim Rønning holder stø kurs mot suksess med den femte Pirates of the Caribbean-filmen.

Det er litt av en oppgave de to norske regissørene har tatt på seg når de nå har regissert en av verdens dyreste filmer og største kassasuksess-franchiser gjennom tidene. Overgangen fra Kon-Tiki-flåtens ferd på Stillehavet til Jack Sparrow fantasifulle saltvannseventyr er svært vellykket. Filmen åpner med en bravado av en åpningssekvens som innbefatter, døde pirater, spøkelsesskip og et Javier Bardem i storform i rollen som Salazar – piratjegeren som jakter Jack Sparrow.

Espen Sandberg og Joachim Rønning har løftet Pirates of Caribbean ut av den bølgedalen den forrige filmen var nede i og skapt et storslagent eventyr. De har fått frem igjen den gamle magien i Johnny Depp og hans Jack Sparrow som vi husker fra den første filmen. Skuespillerprestasjonene er solide; Geoffrey Rush er tilbake som Hector Barbossa, Paul McChartney har en liten sjarmrolle som Jack Sparrows onkel og nykommerne Brenton Thwaites (Henry Turner) og Kaya Scodelario (Carina Smyth) leverer varene.

Salazar og hans menn har klart å rømme Devil´s  Triangle og har bestemt seg for å utrydde hver eneste sjørøver som befinner seg på verdenshavet. Det eneste som kan redde Jack Sparrow fra Salazars hevn er at han får tak i Poseidons legendariske trefork. For å klare det må han alliere seg med et par andre som også er i vanskeligheter; den vakre astronomen Carina Smyth (Kaya Scodelario) som beskyldes for hekseri og Henry (Brenton Thwaites), en egenrådig ung gast fra den kongelige britiske marinen som er fengslet for oppvigleri.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge er en usedvanlig velkoreografert med storslagne slåss- og kampscener. Filmskaperne tar deg med på en opplevelsesmessig berg- og dalbane hvor du riktig føler sjøsprøyten.

Filmen er en visuell opplevelse.Regien er solid og filmscenene er glimrende fanget inn av Total Recall-fotografen Paul Cameron. I tillegg får de norske regissørene usedvanlig godt hjelp av filmmusikken til Geof Zanelli. Den understreker og underbygger hver eneste scene i filmen.

 Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge er en underholdende blanding av horror, komedie og eventyr. Det er magi  -  og et fyrverkeri av en film. Dette er storslagen underholdning.

 
 

Annonse