Filmfakta

Originaltittel: LYST
Med: Magdalena From Delis, Sondre Krogtoft Larsen, Damian Gallagher, Jimmi Salomonsen, Reinert Horneland, Torill B. Falk, Ståle Eskeland
Manus: Severin Eskeland
Regi: Severin Eskeland
Genre: Grøsser / Skrekkfilm / Thriller
Produksjonsår: 2017
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1 t. 24 min.
Distribusjon: Another World Entertainment
Premiere: 21.04.2017

Angsten eter sjelen

Tekst: Geir Kamsvåg | Publisert: 16.04.17

Effektmessig er det fremragende, og Severin Eskeland har fått mye ut av et svært stramt budsjett.

Severin Eskeland spillefilmdebuterte for åtte år siden med skrekkfilmen Snarveien. Nå vender han tilbake til sjangeren med en film som tar oss langt inn i psykiatrien.

Vi møter den suksessrike forfatteren Lisa Rostorp (Magdalena From Delis) som har stor internasjonal suksess med sine grafiske romaner. Utad er hun en suksess, men det indre livet hennes er kaos.

Etter å ha blitt utsatt for et angrep har hun isolert seg i sin egen leilighet. Hun er blitt et tilfelle for psykiatrien. Angst og depresjon rir henne som et mareritt. Hun har problemer med å skille fantasi og virkelighet, og opplever ekstreme mareritt. Det hele er i ferd med å ødelegge livet hennes. Det er de faste, daglige møtene med psykiateren som holder henne oppe. Ellers døyver hun de sjelelige smertene med piller og alkohol i en salig blanding.

Severin Eskeland viser at han kan håndverket. Lyst er til tider en riktig ekkel opplevelse, og den svenske danserinnen Magdalena From Delis er god i hovedrollen. Stort sett hele filmen foregår inne i forfatterens leilighet. Det i seg selv er krevende når man skal holde på publikum. Svakheten til Lyst er at det tar forholdsvis lang tid å utvikle historien, og handlingen blir til dels repeterende.

De som elsker horror får sitt. Effektmessig er det fremragende, og Severin Eskeland har fått mye ut av et svært stramt budsjett.

 
 

Annonse